Novice

29.09.20
Razstava posvečena bratom Grimm

Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper v mesecu oktobru gosti potujočo razstavo Mednarodne mladinske knjižnice, posvečeno bratom Grimm. Razstava zajema 21 izpostavljenih ilustracij, 50 slikanic in dioramo slovenske ilustratorke Maše Kozjek. Avtorji prihajajo iz 13. evropskih držav.

23.09.20
Le kdo nas obišče naslednji teden

V okviru Tednov vseživljenjskega učenja, bo Osrednja knjižnica Srečka Vilharja v naslednjem tednu, 29. in 30. septembra, ob 19. uri, organizirala dva zanimiva dogodka. V goste smo tako na naš Vrt knjige v torek, 29. 9., povabili izjemnega glasbenika in kantavtorja Leana Kozlarja – Luigija, s katerim se bomo pogovarjali o nastanku glasbenih besedil, hkrati pa vam zaigra tudi kakšno svojih pesmi, 30. septembra, nas obišče odlična fotografinja, estetinja in vsestranska ustvarjalka ter popotnica Nives Kačič, ki vam bo predstavila svoje fotoknjige in napovedala izid svojega prvenca, svoje prve knjige, v kateri razgali marsikatero skrivnost svojega popotniškega življenja.

21.09.20
VABILO: Ko se združita literarni in likovni aspekt nastane slikanica - Morska deklica Leyla - zlomljena plavut in rojena krila

V Osrednji knjižnici Srečka Vilharja bo 2. oktobra, ob 18. uri, na Vrtu knjige (v primeru slabega vremena se dogodek prestavi v avlo knjižnice), potekala predstavitev izjemne otroške slikanice z umetniškimi stvaritvami, ki so nastale v času karantene pod okriljem Fakultete za design. Knjiga Milene Anđelić Đukić - Morska deklica Leyla - zlomljena plavut in rojena krila je primerna tako za odraslega bralca a še vedno dovolj otroško prilagojena za v otroško pisanico akvarelnih kreacij.

21.09.20
Kresnikova nagrajenka Veronika Simoniti o nagrajenem romanu Ivana pred morjem

V četrtek 17. septembra sta Kulturni klub in Osrednja knjižnica Srečka Vilharja na Vrtu knjige gostila slovensko pisateljico, prevajalko, prejemnico številnih književnih nagrad, tako na državni kot mednarodni ravni, in letošnjo kresnikovo nagrajenko Veroniko Simoniti. Nagrajeni roman Ivana pred morjem je predstavila v pogovoru s slovenistko Jasno Čebron.

18.09.20
Projekt #športajmoinberimo podprli tudi znani slovenski športniki

Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper sodeluje kot partner v programu, ki ga Olimpijski komite Slovenije predstavlja pod imenom #športajmoinberimo. Evropski teden športa smo povezali z Nacionalnim mesecem skupnega branja.

17.09.20
VABILO: Mongolske Pege Zorana Predina

V oktobru bomo v Osrednji knjižnici Srečka Vilharja gostili glasbenika – skladatelja, pevca, kantavtorja, besedilopisca in igralca Zorana Predina, ki bo predstavil svoj knjižni romaneskni prvenec Mongolske pege, ki je izšel pri mariborski založbi Litera. Gostili ga bomo 29. oktobra, ob 18. uri, na Vrtu knjige (v primeru slabega vremena bo dogodek prestavljen v avlo knjižnice).

15.09.20
Po poti odličnega moškega

V Osrednji knjžnici Srečka Vilharja smo v ponedeljek, 14. septembra, na Vrtu knjige, gostili terapevta za moške, odnose, polarnost in celostno rast, gospoda Boruta Brica, ki je obiskovalcem predstavil izjemno zanimivo in duhovno močno knjigo avtorja Davida Deide , Pot odličnega moškega (The way of the Superior man). Pridružil se mu je tudi član moških skupin Marko Mikulin, ki je o knjigi prav tako podal nekaj zanimivih misli.

11.09.20
Osrednja knjižnica Srečka Vilharja z bogatim programom ob tednu mobilnosti

V naslednjem tednu Mestna občina Koper med 16. in 22. septembrom vstopa v teden mobilnosti, v okviru katerega je tudi Osrednja knjižnica Srečka Vilharja pripravila bogat program. Tako se bodo otroci zabavali ob predstavi Čarovnica Apčiha in prometna zmeda, pravljicah, ki jih bomo predstavili v italijanskem jeziku in kvizu, ki smo ga pripravili posebej za to priložnost. Poleg otroško obarvanega programa bo na trgu Brolo zaživela mobilna knjižnica, vsi, ki vas zanima kako izgleda naš Bibliobus, pa si ga boste lahko pobliže ogledali.

07.09.20
Poezija barv mladega umetnika Jana Štefića

Minuli vikend je v Osrednji knjižnici Srečka Vilharja, v okviru Tednov vseživljenjskega učenja, ki smo se jim tudi letos priključili kot organizator zanimivih in poučnih dogodkov, potekala otvoritev razstave izjemno nadarjenega mladega umetnika Jana Štefića. Za obiskovalce je pripravil izjemno paleto zanimivih risb, slik in karikatur, ki bodo na oddelku za odrasle, razstavljene vse do 28. septembra. Med drugim se mladi umetnik spogleduje tudi z modnim oblikovanjem.

31.08.20
Knjižnica Ankaran ponovno odprta ob sobotah

Spoštovane bralce obveščamo, da je Knjižnica Ankaran od 1. 9. dalje ponovno odprta tudi ob sobotah, med 8. in 13. uro. Prijazno vas vabimo k obisku.

17.08.20
Razstava S prsti do znanja se zaključuje

20. avgusta bo v naši knjižnici potekal zadnji dan razstave, ki je med obiskovalci požela veliko zanimanja.

21.07.20
VIDEO: Razkrivanje sveta slepih in slabovidnih

Osnovna šola Pier Paolo Vergerio il Vecchio Koper v sodelovanju s Pedagoško fakulteto Univerze na Primorskem, Medobčinskim društvom slepih in slabovidnih Koper in ZPKZ Koper so te dni otvorili razstavo tipnih igrač za otroke z okvaro vida »S prsti do znanja«, ki je razstavljena v Osrednji knjižnici Srečka Vilharja Koper (oddelek za mlade bralce).

20.07.20
Video: Razstava Lorelle Fermo - Literatura v karikaturi

Razstava bo odprta do konca avgusta 2020. Na karikaturah so predstavljeni gosti Pogovoro o branju, ki so se zvrstili med oktobrom 2018 in junijem 2020, Mirt Komel, Anja Golob, Marko Sosič, Milan Dekleva, Katja Teržan, Juan Octavio Prenz, Andrej Medved, Miklavž Komelj, Marjan Tomšič, Suzana Tratnik, Breda Biščak, Dušan Merc, Ace Mermolja, Gašper Kralj, Dragan Velikić in Velibor Čolić.

15.07.20
Razstava: S prsti do znanja

Razstava, ki bo na oddelku za mlade v Kopru potekala, od 20. 7. pa vse do 20. 8. 2020, zajema nabor igrač za otroke z okvaro vida, ki jo je pripravila Ina Sulič, učiteljica na osnovni šoli z italijanskim učnim jezikom Pier Paolo Vergerio il Vecchio, ki pravi, da bi »inkluzija predšolskih in šolskih otrok morala biti del vzgojno – izobraževalnega procesa v vseh inštitucijah. Didaktični pristopi, pa po njenem mnenju, prilagojeni slehernemu posamezniku. Otroka, učenca moramo upoštevati v vsej njegovi različnosti ter mu olajšati pot do čim boljšega učnega dosežka. Pomembno je prepoznati, da so posebnosti vrednote in različnosti osnova za rast in zrelost.«

01.07.20
PREHOD NA POLETNI URNIK

Spoštovane uporabnike obveščamo, da s 1. julijem 2020 prehajamo na POLETNI URNIK, ki bo veljal do 31. avgusta 2020.

26.06.20
Knjižnica na plaži

Knjižnica Koper, Mestna knjižnica Izola, Mestna knjižnica Piran in Fakulteta za humanistične študije Univerze na Primorskem se s poletjem vračajo na kopališča z odmevnim projektom Knjižnica na plaži.

22.06.20
PRIMORSKI POLETNI FESTIVAL

Spoštovani! V prid novim povezavam, ki jih skupaj snujemo nosilci priprav za naziv Evropske prestolnice kulture 2025, smo v društvu Društvu Primorski poletni festival predlagali reden ali občasen javni prevoz na kulturne dogodke, da bi bolje povezali vsa štiri mesta in podeželje Slovenske Istre.

29.05.20
Ponovno med police Osrednje knjižnice Srečka Vilharja Koper!

Spoštovani člani in obiskovalci knjižnice, z veseljem vam sporočamo, da se od ponedeljka, 1. junija 2020, lahko ponovno sprehodite med našimi policami in si sami izberete želeno gradivo. Odpiramo pa tudi krajevni knjižnici Semedela in Markovec, Oddelek za italijaniko in Oddelek za domoznanstvo in kulturno dediščino. Z naslednjim tednom bodo tako že vsi oddelki knjižnice delovali po ustaljenem urniku.

06.05.20
Vračilo gradiva

Gradivo, ki ste si ga izposodili pred zaprtjem knjižnice zaradi epidemije, lahko brez zamudnine vrnete do 31. maja.

06.05.20
DIGITALNA PISMENOST IN LAŽNE INFORMACIJE – obiščite Snopes

Bodimo previdni pri uporabi in deljenju informacij na spletu!

05.05.20
Z bibliobusom kmalu med bralce

V ponedeljek, 11. maja 2020, bomo na pot krenili tudi z bibliobusom. Okoliške kraje bomo obiskovali po ustaljenem urniku, objavljen je na spletni strani Knjižnice Koper: http://www.kp.sik.si/potujoca-knjiznica-biblobus.

04.05.20
Knjižnica Ankaran s 4. majem ponovno odprta!

S 4. majem odpiramo Knjižnico Ankaran – Bevkova ulica 1, po veljavnem urniku!

29.04.20
Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper s 4. majem odpira svoja vrata

Spoštovani prijatelji knjižnice! S 4. majem 2020 odpiramo svoja vrata!

23.04.20
Rezultati bralnega tekmovanja Berimo z Rovko Črkolovko

Danes, 23. aprila, ob svetovnem dnevu knjige, razglašamo rezultate bralnega tekmovanja za 5. in 6. razrede osnovnih šol Berimo z Rovko Črkolovko

16.04.20
OBVESTILO

Dragi bralci, sporočamo žalostno vest, da je zaradi novega koronavirusa ugasnilo življenje večkrat nagrajenega čilskega pisca, Luisa Sepulvede. Poznamo ga kot pisatelja otroške in mladinske literature, novel za odrasle, zagrizenega aktivista in okoljevarstvenika. Počastite spomin nanj, tako da preberete eno njegovih del. Zgodba o polžu, ki je odkril pomen počasnosti je v trenutnih razmerah še posebej aktualna in je primerna tako za otroke kot tudi za odrasle.

04.04.20
Izposoja knjižničnega gradiva z dostavo na dom

Zaradi epidemije in interventnih ukrepov je knjižnica že dlje časa zaprta. Trenutno deluje virtualna knjižnica, ki pa občanom ne zagotavlja vsega nujno potrebnega gradiva. Zato s ponedeljkom, 6. aprila uvajamo izredna storitev za občane Kopra in Ankarana – izposojo z brezplačno dostavo knjižničnega gradiva na dom.

26.03.20
Video pravljice na obisku!

Spoštovani starši in učitelji(ce), ponudite svojim otrokom, malčkom in učencem v branje in poslušanje slovenske pravljice, ki so jih za vas posnele knjižničarke iz NŠK.

19.03.20
Brezplačna telefonska številka MOK

Spremljajte in spoštujte obvestila in navodila države, štaba civilne zaščite in občine. Pomembno je, da smo dobro informirani in da znamo na podlagi teh informacij tudi pravilno ravnati. Posredujemo vam pomembne telefonske številke Mestne občine Koper.

18.03.20
Brezplačno in preprosto v virtualni svet knjig, časopisov in informacij Knjižnice Koper!

Zaradi porasta obolelih je tudi Knjižnica Koper do nadaljnjega zaprta, a to še ne pomeni, da ne morete dostopati do kakovostnega branja. Za vas gradimo Virtualno Knjižnico Koper, ki je odprta je 24 ur na dan in 7 dni v tednu, dosegljiva pa je s samo nekaj kliki iz varnega zavetja vašega doma.

16.03.20
KNJIŽNICA JE ZAPRTA

Spoštovani člani in obiskovalci knjižnice, obveščamo vas, da so zaradi porasta obolelih s koronavirusom in v skladu z navodili pristojnih vse enote Knjižnice Koper od petka, 13. marca, do nadaljnjega ZAPRTE. Vabimo vas k obisku naše virtualne knjižnice.

10.03.20
Obvestilo

Uporabnike obveščamo, da do nadaljnjega odpadejo ure pravljic in ure italijanščine, zaradi ukrepov v zvezi s Corona virusom. Hvala za rzumevanje!

06.03.20
KNJIŽNICA ANKARAN - OBVESTILO!

Spoštovane obiskovalce Knjižnice Ankaran obveščamo, da zaradi pojava koronavirusa v Sloveniji, po priporočilih pristojnih s področja varovanja zdravja stopajo v veljavo nekateri ukrepi, z namenom preprečevanja širjenja virusa med prebivalstvom. Izrednega pomena je samozaščitno vedenje posameznikov, sem poleg osnovne higiene – umivanja rok, higiene kašljanja in zadrževanja doma tudi v primeru drugih sezonskih obolenj, spada predvsem izogibanje zadrževanju v zaprtih prostorih z velikim številom ljudi, kamor spadajo tudi različne prireditve. V skrbi za naše obiskovalce in upoštevajoč dejstvo, da so knjižnični prostori majhni, do nadaljnjega odpovedujemo vse javne dogodke v Knjižnici Ankaran. O morebitnih spremembah vas bomo sproti obveščali. Knjižnica Ankaran, Ankaran, 6. marec 2020

09.01.20
MESEČNI NAPOVEDNIK - ODDELEK ZA MLADE

Dobrodošli na Oddelku za mlade bralce, kjer je branje zabavna in razburljiva. Za vas smo pripravili sledeče aktivnosti.

23.12.19
Obvestilo

Spoštovani uporabniki, obveščamo Vas, da bo v skladu z 8. členom Pravilnika o obratovalnem in delovnem času knjižnica poslovala po sledečem urniku:

16.12.19
Predstavitev monografije: Vprašaj goro - ODPADE

Sporočamo, da današnja predstavitev monografije Vprašaj goro,zaradi bolezni avtorja žal odpade. Nadomestni datum, vam bomo sporočili pravočasno. Hvala za razumevanje!

14.11.19
Obvestilo

Obiskovalce Potujoče knjižnice Koper obveščamo, da le-ta v času od 18. do 27. novembra 2019 ne bo obratovala zaradi odprave tovarniške napake na zavornem sistemu vozila.  Hvala za razumevanje.

08.11.19
Obvestilo

Zaradi obiska prireditve v Pulju proga Potujoče knjižnice Marezige – Lopar – Babiči – Manžan 11.11.2019 ODPADE.

24.10.19
Začetek tekmovanja iz Rovkologije

Z novembrom se začne tekmovanje iz Rovkologije na oddelku za mlade bralce na Verdijevi 2.

22.10.19
Obvestilo

Obveščamo vas, da odpade tečaj italijanskega jezika v sredo 23.10.2019 in četrtek 24.10.2019, zaradi bolezni. Hvala za razumevanje.

09.09.19
Tečaj italijanskega jezika

Odprte so prijave za brezplačni tečaj italijanskega jezika v šolskem letu 2019/2020, ki se bo pričel v torek 1. oktobra 2019 ob 17h na Oddelku za mlade bralce za predšolske otroke in v sredo 9. oktobra 2019 ob 17h za šolske otroke ZAČETNA stopnja ter v četrtek 10. oktobra 2019 ob 18h za šolske otroke NADALJEVALNA stopnja.

22.08.19
Obvestilo - delavnica odpade zaradi bolezni

Delavnica pisanja življenjepisa odpade

09.07.19
OBVESTILO!

Spoštovani uporabniki, obveščamo vas, da je zaradi slabe vremenske napovedi za današnje popoldne pravljična ura prestavljena iz knjižnice na plaži v Valdoltri v Knjižnico Ankaran. Ura ostaja enaka, ob 17.30. Hvala za razumevanje. Knjižnica Ankaran

29.06.19
PREHOD NA POLETNI URNIK

Spoštovane uporabnike obveščamo, da s 1. julijem 2019 prehajamo na POLETNI URNIK, ki bo veljal do 31. avgusta 2019.

13.06.19
Obvestilo

Obveščamo vas, da bo potujoča knjižnica dne 26. 6. 2019 nadomestno vozila po progi Podgrad (Plama) – Starod – Račice – Podgrad (šola) – Harije – Tominje – Pregarje – Huje – Javorje.

06.06.19
Obvestilo

Danes, 6. 6. 2019, potujoča knjižnica ne vozi. Hvala za razumevanje!

13.05.19
Obvestilo

Zaradi tehničnih težav danes 13.05.2019 Potujoča knjižnica ne vozi. Hvala za razumevanje.

08.05.19
Obvestilo

Tečaj italijanskega jezika odpade

26.03.19
Obvestilo

Zaradi inventure bosta enoti Semedela in Markovec odprti po spremenjenem urniku.

21.03.19
Obvestilo

Ker je spomladanski čas tisti, v katerem narava ponovno zaživi, smo se tudi v knjižnici na Markovcu odločili, da našim najmlajšim bralcem ponudimo nekaj novega. Našo knjižnico bodo začeli obiskovati kužki društva Tačke pomagačke.

07.03.19
8. marec - dan žena: brezplačen vpis za nove članice

Drage ženske in dekleta ob vašem prazniku, 8. marcu - dnevu žena, Vas vabimo, da obiščete Oddelek za odrasle bralce (Trg Brolo 1) in postanete naše članice. Ob vpisu vas čaka prijetno presenečenje. Prisrčno vabljene!

05.03.19
Motnje v delovanju aplikacije Biblos

Spoštovani, Založba Beletrina sporoča, da bodo do meseca aprila zaradi težav pri delovanju Biblos aplikacije za operacijski sistem Android, spremenili protokol, ki v ozadju skrbi za prenos izposojenih e-knjig na naprave. Na ta način bodo zaobšli Adobe-ov servis, ki je najpogostejši vzrok za omenjene težave. Ob tem se vam opravičujejo za vse nevšečnosti in se vam hkrati zahvaljujejo za vašo potrpežljivost. Lep pozdrav!

08.01.19
Obvestilo

Obveščamo vas, da v tednu od 7. do 10. januarja potujoča knjižnica ne obratuje. Hvala za razumevanje.

17.12.18
Obvestilo

Praznični urnik

10.12.18
Onemogočena izposoja

Spoštovane uporabnike obveščamo, da bo zaradi prenove igralnice na Oddelku za mlade bralce ONEMOGOČEN DOSTOP do cicibanske sobe za potrebe izposoje in rezervacije gradiva od četrtka, 13. decembra 2018, do ponedeljka, 17. decembra 2018.

26.11.18
Obvestilo

Obveščamo vas, da danes 26. 11. 2018 zaradi okvare vozila potujoča knjižnica ne vozi. Hvala za razumevanje.

22.11.18
Priznanji za bralno tekmovanje Osrednje knjižnice Srečka Vilharja Koper »Berimo z Rovko Črkolovko«

V tednu splošnih knjižnic (19.–23. november 2018) je bralno tekmovanje Berimo z Rovko Črkolovko Osrednje knjižnice Srečka Vilharja Koper prejelo dve pomembni priznanji:

21.11.18
Obvestilo

Uporabnike Potujoče knjižnice obveščamo, da zaradi okvare vozila danes 21. 11. 2018 bibliobus ne vozi na progi Sveti Peter – Šmarje. Hvala za razumevanje!

14.11.18
Obvestilo

Spoštovani! Iz Urada Republike Slovenije za javna plačila so nas obvestili, da bo v sredo, 14. 11. 2018, predvidoma od 9. do 11. ure, zaradi nadgradnje UJP e-plačil, onemogočen dostop do spletne aplikacije UJP e-plačila in nadzornega modula UJP e-plačila.

02.11.18
Primorci beremo 2018: se počasi zaključuje

Drage bralke in bralci, še malo pa bomo zaključili 12. bralno akcijo Primorci beremo 2018. Vse tiste, ki še niste oddali vseh izpolnjenih bralnih znamenj (mora jih biti najmanj šest) naprošamo, da to storite do petka, 9. novembra, na dan ko se bralna akcija zaključi.

23.09.18
Prebudimo Cankarja

Ob 100. obletnici Cankarjeve smrti razpisujemo Instagramov fotografski natečaj – Zgodbe v slikah. Namen natečaja je aktualizirati tematike, o katerih je pisal naš največji slovenski dramatik, Ivan Cankar.

10.09.18
E-Cankar, kaj porečeš?

Ob 100.obletnici Cankarjeve smrti smo oblikovali spletni kviz, ki nas vodi skozi različne podatkovne zbirke in e-vire, v katerih je moč najti tudi informacije o velikem slovenskem pisatelju Ivanu Cankarju. Vljudno vabljeni k reševanju!

10.05.18
Aplikacija Plemiška družina Grisoni

Obveščamo vas, da imate možnost dostopati do aplikacije Grisoni s skeniranjem qr kode dostopne na naši spodnji povezavi.

03.04.18
Obvestilo

Uporabnike Potujoče knjižnice obveščamo, da zaradi okvare vozila danes 3. 4. 2018 bibliobus ne vozi na progi Elerji - Hrvatini. Hvala za razumevanje!

15.03.18
Obvestilo

Uporabnike Potujoče knjižnice v vaseh Hotična, Brezovica in Rožice obveščamo, da bomo danes 15. 3. 2018 zaradi napake na električnem sistemu bibliobusa zaključili z obiskom v vasi Slivje (16.10 - 16.40). Hvala za razumevanje.

15.03.18
EU Kotiček v Knjižnici Ankaran

EU Kotički so del informacijske mreže Europe Direct Koper – Capodistria, ki jo na obali od leta 2013 vodi Kulturno izobraževalno društvo PiNA in so za državljane vstopna točka v Evropsko unijo. Od sedaj vam tudi Knjižnica Ankaran ponuja splošne informacije o EU, napotijo na specializirane vire informacij in ozaveščajo ter spodbujajo razpravo. V EU kotičkih obiskovalce čakajo dobro založene police s publikacijami o različnih področjih delovanja Evropske unije.

05.03.18
INVENTURA

Spoštovani obiskovalci, obveščamo vas, da bo zaradi inventure knjižničnega gradiva Oddelek za odrasle, Trg Brolo 1, od torka 3. aprila 2018 do vključno sobote, 7. aprila 2018 ZAPRT.

01.03.18
Obvestilo

Obveščamo vas, da zaradi slabih vremenskih razmer potujoča knjižnica 1. 3. 2018 ne bo obiskala proge Rodik - Dolnje Vreme - Vremski Britof - Skupnost Srečanje - Barka - Škoflje - Famlje - Goriče. Hvala za razumevanje.

26.02.18
Obvestilo

Uporabnike Potujoče knjižnice obveščamo, da zaradi okvare vozila 26. 2. 2018 bibliobus ne vozi na progi Pregara - Brezovica - Sirči - Hrvoji - Gračišče. Hvala za razumevanje!

01.02.18
13. Mednarodni literarni natečaj Lapis Histriae

19. Mednarodna obmejna srečanja Forum Tomizza razpisujejo: 13. Mednarodni literarni natečaj Lapis Histriae za kratko prozo na temo AZIL.

19.12.17
Odpadejo gibalne ure pravljic

Dragi bralci in bralke, obveščamo Vas, da bodo danes, 19. decembra 2017, odpadle gibalne ure pravljic.

11.12.17
Branje pod jelko

Danes 11.12.2017 gibalna pravljica odpade, zaradi bolezni.

20.11.17
Dan slovenskih splošnih knjižnic

20. november je dan slovenskih splošnih knjižnic, ki ga bodo zaznamovale številne prireditve po vsej Sloveniji. Izjema ni niti Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper. Na ta dan bodo uporabniki opravičeni plačila članarine, poleg tega pa smo v sklopu dneva slovenskih splošnih knjižnic za vas pripravili raznovrstne dogodke, ki se bodo odvijali skozi ves teden. Toplo vabljeni !!!

14.11.17
Odpade tečaj italijanskega jezika za torke

Odpoved tečaja italijanskega jezika za otroke v tednu od 13. novembra do 17. novembra.

13.11.17
LegoZgodbe

Odprte so prijave na delavnico LegoZgodbe.

08.11.17
Konec bralne akcije Primorci beremo 2017

Cenjene bralke in bralce obveščamo, da se približuje konec bralne akcije Primorci beremo 2017.

02.11.17
Odpade tečaj italijanskega jezika za otroke

Cenjene stranke, obveščamo vas, da danes dne, 2. novembra 2017, odpade tečaj italijanskega jezika za otroke.

23.10.17
Obvestilo o inventuri

Cenjene uporabnike obveščamo, da bomo v času od 23. 10. do predvidoma srede 25. 10. 2017 izvajali inventuro gradiva v skladišču. Zaradi tega v tem času izposoja gradiva iz skladišča in naročanje gradiva v celotnem Oddelku za odrasle ne bo mogoče. Hvala za razumevanje.

16.10.17
Potujoča knjižnica v okvari

Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper obvešča uporabnike, da Potujoča knjižnica zaradi okvare vozila danes, 16. 10. 2017, ne bo obratovala. Hvala za razumevanje!

06.10.17
Slovenska knjiga bo odslej redno potovala tudi v hrvaško Istro

Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper širi slovensko knjižnično dejavnost v hrvaško Istro z uvedbo rednih bibliobusnih postajališč v Umagu in Pulju. Projekt, načrtovan ob podpori Urada Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu, je plod dobrega sodelovanja Osrednje knjižnice Srečka Vilharja Koper, Slovenskega kulturnega društva Istra, Slovenskega kulturnega društva Ajda, Gradske knjižnice i čitaonice Pula in Gradske knjižnice Umag.

22.09.17
Odpoved dogodka Zgibanjem do dediščine: S kolesom od vodnjaka do vodnjaka.

Dogodek odpovedujemo zaradi nepredvidenih organizacijskih preprek.

20.09.17
Beremo s tačkami

Odprte so prijave na individualne bralne ure s psom.

31.08.17
Prehod na letni urnik

Spoštovane uporabnike obveščamo, da s 1. septembrom 2017 ponovno pričnemo z LETNIM URNIKOM !

30.08.17
Tečaj italijanskega jezika

Odprte so prijave za brezplačni tečaj italijanskega jezika v šolskem letu 2017/2018!

20.04.17
Ob dnevih knjige podarimo knjigo

Ob dnevih knjige vam Osrednja knjižnica Srečka Vilharja podarja knjige. Izbirali boste lahko vsak dan od srede, 19. 4., do ponedeljka 24. 4., v avli knjižnice, Na Trgu Brolo 1.

19.04.17
Tečaj italijanskega za otroke odpade

Cenjeni bralci in bralke, obveščamo Vas, da danes dne, 19. aprila 2017 ob 17h, odpade tečaj italijanskega jezika za otroke.

06.04.17
Noč v knjižnici Fabula Antiqua

Obveščamo vas, da bomo 21.4.2017 v Osrednji knjižnici Srečka Vilharja na Oddelku za mlade bralce izvedli Noč v knjižnici. Elektronske prijavnice se nahajajo pod rubriko ure pravljic.

27.03.17
Predavanje in delavnica "O jezi pri otrocih in starših" odpade

Predavanje in delavnica "O jezi pri otrocih in starših" odpade zaradi bolezni predavateljice.

14.02.17
»Delavnice v knjižnici iz serije Zbudi se!«

Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper v sodelovanju z Mojmirjem Kovačem organizira »Delavnice v knjižnici iz serije Zbudi se!« Delavnice bodo potekale enkrat mesečno od februarja do junija 2017.

07.02.17
Lapis Histriae 2017

18. Mednarodna obmejna srečanja Forum Tomizza razpisujejo: 12. Mednarodni literarni natečaj Lapis Histriae za kratko prozo na temo: LAŽ

06.02.17
Razstava ob slovenskem kulturnem dnevu

Dragi bralci in bralke, vabimo vas na ogleda razstave ob slovenskem kulturnem dnevu.

06.02.17
Branju prijazna občina

Od Prešerna do Prešerna se potegujemo za naziv "Branju prijazna občina". Združenje splošnih knjižnic z 8. februarjem odpira javni natečaj za pridobitev naziva, ki se letos podeljuje prvič.

28.11.16
Potujoča knjižnica v okvari

Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper obvešča uporabnike, da Potujoča knjižnica zaradi okvare vozila ne bo obratovala do 2. decembra 2016.

03.11.16
Primorci beremo 2016: se počasi zaključuje

Drage bralke in bralci, še malo pa bomo zaključili 10. bralno akcijo Primorci beremo 2016. Vse tiste, ki še niste oddali vseh izpolnjenih bralnih znamenj (mora jih biti najmanj šest) naprošamo, da to storite do petka, 11. novembra, na dan ko se bralna akcija zaključi.

21.10.16
Elektronske prijavnice Oddelka za mlade bralce

Cenjeni bralci in bralke obveščamo vas, da smo na Oddelku za mlade bralce razvili novo obliko elektronskih prijavnic na naše dogodke.

04.10.16
Kotiček italijanske knjige

Spoštovani uporabniki, vabimo vas, da nas obiščete v Župančičevi ulici 26 v Kopru, kjer smo uredili nov Kotiček italijanske knjige z obsežnejšo zbirko italijanskega izvirnega in prevedenega leposlovja. Novo izposojevališče je odprto od ponedeljka do četrtka od 9. do 14. ure. Veselimo se vašega obiska!

27.09.16
Že 1002 življenjepis v Primorci.si

Ste že obiskali spletni biografski leksikon Primorci.si? V njem si lahko preberete že 1002 življenjepis znanih Primork in Primorcev. Preverite koga smo že vnesli in predlagajte tistega, ki še ni!

01.09.16
Obvestilo

Cenjene uporabnike obveščamo, da bo s 1. septembrom prenehal veljati poletni urnik in je knjižnica ponovno odprta po "zimskem" urniku.

25.07.16
Literarni večer na plaži z Goranom Vojnovićem

Obveščamo Vas, da je "Literarni večer na plaži z Goranom Vojnovićem" zaradi slabega vremena prestavljen v avlo knjižnice, Trg Brolo 1.

24.06.16
Prehod na poletni urnik

Spoštovane uporabnike obveščamo, da s 1. julijem 2016, prehajamo na POLETNI URNIK, do 31. avgusta 2016.

02.06.16
Nova podatkovna zbirka: PRESSREADER

Drage bralke in bralci, do vašega priljubljenega časopisa ali revije vas danes loči le še klik. S Pressreader-jem lahko kar iz domačega naslonjača izbirate med več kot 5.000 naslovi svežega časopisja in revij, iz več kot 100-ih držav in v več kot 60-ih jezikih sveta.

02.06.16
Prenovljeni portal Kamra

Osrednja knjižnica Celje je prenovljen portal Kamra prijavila na tekmovanje Websi – spletni prvaki 2016.

18.05.16
Potujoča knjižnica

Spoštovani, obveščamo Vas, da danes 18.5.2016 zaradi bolezni Potujoča knjižnica ne vozi na progi Sveti Anton – Osp – Dol – Hrastovlje – Podpeč – Bezovica – Loka. Hvala za razumevanje.

10.05.16
Delavnica Zavedanje odnosov

Obveščamo Vas, da zaradi nepredvidenih zapletov, danes 10. maja 2016, odpade delavnica Zavedanje odnosov - reševanje konfliktov po mednarodno priznani metodi SDI. Hvala za razumevanje!

22.02.16
Tečaj italijanščine skozi igro

Obveščamo Vas, da zaradi bolezni predavateljice 24. februarja 2016 ODPADE tečaj italijanščine skozi igro. Hvala za razumevanje.

15.02.16
Forum Tomizza

Literarni natečaj Lapis Histriae

07.01.16
Nova možnost obveščanja

Prejemanje obvestil Knjižnice Koper na pametni telefon

Obratovalni čas

Pon / Tor / Sre / Čet / Pet

09:00-19:00

Sob

08:00-13:00

Pon / Tor / Sre / Čet / Pet

09:00-19:00

Sob

08:00-13:00

Pon / Tor / Čet / Pet

09:00-14:00

Sre

09:00-18:00

Pon / Tor / Sre / Čet

09:00-14:00

Pon / Tor

15:00-19:00

Sre

07:00-11:00

Čet / Pet

11:00-15:00

Pon / Tor

11:00-14:00

Sre

12:00-15:00

Čet

16:00-19:00

Pet

07:00-10:00

Pon / Tor

13:00-19:00

Sre / Čet / Pet

09:00-15:00

Sob

08:00-13:00

Želimo vam prijetno branje.

Knjižnica Koper - Biblioteca Capodistria

Trg Brolo  1

6000 Koper - Capodistria

 

Podaljševanje gradiva:

Oddelek za odrasle 05 66 32 605

Oddelek za mlade bralce 05 66 32 617

Za vsebino © 2015 Osrednja knjižnica SREČKA VILHARJA KOPER
Avtorji: EMIGMA