Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

VIDEO: Bralno akcijo Primorci beremo zaokrožili z dvema dogodkoma

Oddelek Za Odrasle Scaled

Kljub strogim ukrepom smo ob zaključku projekta Primorci beremo pripravili dva zanimiva virtualna dogodka. V prvem ste 30. novembra, spoznali zakonca Alenko in Kamenka Kesarja. Kamenko vas je v okviru projekta zabaval z lahkotnim in hudomušno obarvanim branjem knjige Žena ima vedno prav, medtem ko je Alenka predstavila svojo drugo knjigo Druga žena. Drugi dogodek, ki je projekt zaokrožil kot se šika, z njim pa smo obeležili tudi Ta veseli dan kulture, ste spremljali včeraj, ko smo gostili avtorico Ano Svetel, ki vas je navduševala s knjigo Dobra družba. Z njo se je pogovarjala Diana Pungeršič. Na spodnjih povezavah, si lahko ogledate oba pogovora:

Pogovor s Kamenkom in Alenko Kesar

Pb2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pogovor z Ano Svetel

Tudi letos smo v Osrednji knjižnici Srečka Vilharja torej uspešno zaključili projekt Primorci beremo. Za uspešno dokončanje je bilo zaradi krajšega časa branja potrebno prebrati 5 knjig (4 prozne in eno pesniško zbirko), torej eno knjigo manj kot prejšnja leta. Kljub karanteni smo Primorci skupaj prebrali 5.400 knjig z oznako Primorci beremo. Projekt je uspešno končalo 657 bralcev, torej tistih, ki ste prebrali vsaj 4 prozna dela in eno pesniško zbirko. Samo v naši knjižnici je letos sodelovalo 61 bralcev, zaključilo bralno akcijo pa jih je 50.

Z letošnjega bralnega seznama, ki je vključeval 74 knjig, ste bralci najraje prebirali prozna dela:

o             Veronika Simoniti – Ivana pred morjem,

o             Tadej Golob – Dolina rož

o             Avgust Demšar – Cerkev

o             Svetlana Makarovič – Luciferka

o             Aljoša Bagola – Kako izgoreti

o             Ksenija Benedetti – Kažipoti

o             Kamenko Kesar – Žena ima vedno prav

Med poezijo, pa ste si najraje privoščili:

o             Petra Koršič – Furlanka je dvignila krilo

o             Miroslav Košuta – Ljubezni to pesem

13 130020 Magic Book Pngs

 

Glavni cilj projekta Primorci beremo, v katerem sodelujejo knjižnice Bena Zupančiča Postojna, Lavričeva knjižnica Ajdovščina,  Mestna knjižnica in čitalnica Idrija,  Knjižnica Makse Samsa Ilirska Bistrica, Mestna knjižnica Izola, Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper, Goriška knjižnica Franceta Bevka Nova Gorica,  Mestna knjižnica Piran, Knjižnica Cirila Kosmača Tolmin, Narodna in študijska knjižnica v Trstu s Knjižnico Damirja Feigla v Gorici, je spodbujanje k branju slovenskega leposlovja.

Vsem skupaj čestitamo in naj vam ob tem zaupamo, da boste bralci iz naše knjižnice, ki ste uspešno zaključili bralno akcijo, kot vsako leto prejeli priznanja in bon za enoletno članarino pri nas, hkrati pa vas bomo letos razveselili tudi z bonom za nakup knjige v knjigarni Libris. O prevzetju nagrade vas bomo pravočasno obvestili.