Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Vse o Janezu Vajkardu Valvasorju in kamišibaju skozi otroške oči

Vrt Knjige

V septembru v koprski knjižnici pripravljalo zanimivo dogajanje za otroke. Že 2. septembra jih bo namreč na Vrtu knjige, ob 18. uri, zabavala bibliotekarka in pravljičarka Nives Andrič, ki se bo otrokom predstavila z novimi, zanimivimi kamišibaj pravljicami. Svoj mali odrček s kamišibajem bo nato znova postavila še 30. septembra, ob 18. uri, medtem ko bo 16. septembra Luka Depangher pripravil Zgodovinsko uro pravljic – Pravljica o Janezu Vajkardu Valvasorju, ki jo boste lahko spremljali na spletnih platformah knjižnice, Facebook in Instagram.

Kamišibaj je edinstvena oblika pripovedovanja zgodb ob slikah. Slike (ilustracije) so vložene v lesen oder, imenovan butaj. Pripovedovalec (kamišibajkar) ob pripovedovanju menja slike, ki prikazujejo dogajanje v zgodbi. In prav čar pripovedovanja skozi sliko je navdušil Nives Andrič, ki je za naše najmlajše in tiste, ki ste to po srcu pripravila zanimivi predstavi, ki bosta na Vrtu knjige potekali 2. in 30. septembra ob 18. uri.

Kamisibaj 1

Že 16. septembra bodo otroci lahko na socialnih omrežjih knjižnice spremljali pravljico o Janezu Vajkardu Valvasorju. Ob tem naj izpostavimo, da bo 19. septembra obletnica njegove smrti. V počastitev obletnice bodo v Osrednji knjižnici Srečka Vilharja za otroke pripravili pobarvanko/sestavljanko, ki jo bodo otroci lahko sestavili in pobarvali. Pobarvanko/sestavljanko bodo lahko vse od 16. septembra dalje, prevzeli na Oddelku za mlade bralce – Verdijeva ulica 2.