Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

52 knjig, ki jih morate prebrati: Gabriel García Márquez – Ljubezen v času kolere

52 KNJIG 9 1

Bralni priporočilni seznam 52 knjig, ki jih morate prebrati v letu 2022, smo knjižničarji pripravili za vse bralce in obiskovalce knjižnice. Zakaj ravno 52 naslovov? Ker ima leto 52 tednov. Vsak teden vam bomo razkrili nov naslov, ki je del bralne akcije, namenjene spodbujanju branja knjig, ki so kakovostne a včasih spregledane v vsej poplavi novih izdaj. V Oddelku za odrasle boste knjige našli na posebni polici, kjer bodo nestrpno čakale na vas. Knjige boste prepoznali po nalepki s posebnim logotipom naše bralne akcije.

7. knjiga: Gabriel García Márquez – Ljubezen v času kolere

Ali lahko neuslišana ljubezen premaga čas in traja do konca življenja? To je vprašanje, ki ga Gabriel García Márquez, kolumbijski nobelovec, zastavlja v delu z naslovom Ljubezen v času kolere.

Roman pripoveduje zgodbo o Florentinu in Fermini, ki sta se spoznala v mladosti in preko pisem drug v drugem razvnela plamen ljubezni. Vendar jima okoliščine niso naklonjene, kajti Ferminin oče ima zanjo druge načrte. Pravzaprav to ni zgodba o romantični ljubezni. Je zgodba o polstoletnem čakanju na uresničitev ljubezni, o razvadah in vrlinah ljudi, o čutu za preživetje, porokah zaradi denarja in marsikaterih drugih sprevrženih stvareh. Avtor ne piše izključno o edinstveni ljubezni do enega samega človeškega bitja, ampak o mnogih oblikah ljubeznih, ki se lahko pripetijo v življenju.

Dragi bralci, kdaj ste nazadnje napisali ljubezensko pismo? Danes je ravno pravšnji dan, da na papir prelijete svoja čustva in s pismom osrečite svojo/ega izbranko/ca.

Več o romanu si lahko preberete tudi na Dobreknjige.si.