Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

52 knjig, ki jih morate prebrati: Carlos Maríja Domínguez – Hiša iz papirja

52 KNJIG 19 1

Ob Mednarodnem dnevu pismenosti, ki ga obeležujemo 8. septembra vsako leto, vam ta teden v branje priporočamo knjigo Hiša iz papirja avtorja Carlosa Maríje Domíngueza.

Knjige niso samo predmeti, ki izgledajo lepo na naših policah in pri obiskovalcih puščajo o nas vtis izobraženosti in kultiviranosti. Pravzaprav, knjige so veliko več od tega, to so enkratni svetovi, v katere ob vsakem branju stopamo in iz njih izhajamo drugačni, spremenjeni.

Kratki roman Hiša iz papirja je prikupna in duhovita zgodba o knjigoljubih. Glavni liki so večinoma odlični poznavalci literature in knjig, navdušeni tako z zbiranjem kot s prebiranjem knjig. Eden izmed likov celo skuša ustvariti lastni sistem za katalogiziranje knjig, saj knjižnica, kot pravi ta, nikoli ni samo naključna zbirka knjig, ustvariti knjižnico pomeni ustvariti življenje. Pravzaprav, je ta roman hkrati katalog načinov, kako knjige vplivajo na nas, naše misli in življenja. Če radi berete, se boste našli vsaj v enem liku, saj imamo vsi knjigoljubi zagotovo vsaj nekaj skupnega, kajne?