Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Osupljiv svet družabne igre Dungeons & Dragons – Postani svoj najljubši knjižni fantazijski junak

Zmaj

Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper, vabi ljubitelje fantazijskih namiznih iger, da se nam pridružijo v svet družabne igre Dungeons & Dragons.  Dungeons & Dragons je kultna igra raziskovanja in bojevanja, ki je poskrbela, da so igre igranja vlog postale zelo priljubljene. Prvo srečanje bo v petek, 20. januarja, ob 16. uri, na Oddelku za mlade bralce, Verdijeva ulica 2, Koper.  Igra je namenjena vsem mladostnikom od 13 do 15 let.

Poskusite odmisliti svet okoli sebe in se skupaj s prijatelji podajte v fantazijski svet poln bitk z mitičnimi pošastmi, prežet z magijo, z zgodbo, ki čaka, da jo napišete skupaj. Postavite se v vlogo svojega lika; neustrašnega bojevnika, pretkanega zmikavta, ekscentrično glasbenico, študirano čarovnico … in se skupaj s prijatelji soočite z izzivi, ki vam jih predstavi vodja igre  Dungeon Mojster. Dungeon Mojster je vodja igre, ki predstavlja svet, v katerem se gibljejo glavni junaki, torej igralci. Igralcem opiše svet, v katerem se nahajajo ter pred njih postavlja zanimive izzive. Dungeons & Dragons je igra, kjer se igralci in vodja izmenjujejo v pripovedovanju in skupaj pišejo edinstveno zgodbo, ki se je boste dolgo spominjali (vir: https://d20.si/kaj-je-dd/).

Družabno namizno igro Dungeons & Dragons bomo na oddelku za mlade bralce izvajali 1x mesečno. Igro bosta vodila in učila Vito Gregorich in Borut Umer.  Dejavnost bo na oddelku za mlade bralce koordiniral Luka Depangher.

Pridružite se nam na Oddelku za mlade bralce na prvem srečanju igre Dungeons & Dragons v petek 20. januarja, od 16. do 19. ure.  Vabljeni vsi mladostniki od 13 do 15 let.