Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

SVETOVNI DAN ČEBEL: Pestro dogajanje z glasbeno skupino BabyBoom

Svetovni dan čebel in 70. obletnico izhajanja knjižne zbirke Čebelica (Založba Mladinska knjiga) bomo Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper, knjigarna Libris, Marjetica Koper, Obalno čebelarsko društvo,  in Zavod za mladino, kulturo in turizem zaznamovali s pestrim dogajanjem na Prešernovem trgu v Kopru in na Mestni vrtnariji Koper.

Začelo se bo že v sredo, 17. maja ob 17. uri  s predavanjem Brede Čopi na Mestni vrtnariji, kjer bo predstavljena tematika » Mestnega cvetnega parka«.

Nadaljevalo se bo v četrtek, 18. maja z obiskom naših najmlajših iz Vrtca Koper, ko si bodo ogledali čebelnjak Step Closer. Hkrati bo v četrtek ob 10.30 na Prešernovem trgu rajanje z glasbeno skupino BabyBoom, ter predstavitvijo knjigarne Libris in knjižne zbirke Čebelica. Dogodek bo popestrila stojnica Obalnega čebelarskega društva s čebelarjem, ki bo predstavil čebelarsko opremo. Z dogajanjem bomo obeležili tudi Tedne vseživljenjskega učenja.

petek, 19. maja zjutraj bodo čebelnjak na Mestni vrtnariji obiskali učenci in učenke OŠ Koper in OŠ Pier Paolo Vergerio il Vecchio. Spoznavali bodo čebelarstvo, medovite rastline in čebelarsko opremo. Knjigarna Libris jim bo predstavila knjižno zbirko Čebelica in druge zanimive knjige o čebelah in čebelarjenju.

Seveda pa bo sobota, 20. maja najzanimivejša. Hkrati bodo potekale aktivnosti v sklopu Dneva odprtih vrat na Mestni vrtnariji Koper ob čebelnjaku Step Closer in prireditev “Štorje ud žbjel” na Prešernovem trgu. Na Mestni vrtnariji si boste lahko med 9. in 13. uro ogledali čebelnjak, čebelarska opravila, predstaviljena bo čebelarska opreme, medovito rastlinje in čebelji pridelki. Na Prešernovem trgu pa bo med 10. in 13. uro potekala predstavitev Obalnega čebelarskega društva in čebelarskih opravil in opreme, predstavitev zbirke Čebelica,  ter ob 10.30 predstava za otroke »Ko bom velik bom čebelar«.

Prireditev je del kulturnih dejavnosti v knjigarni, ki jih sofinancira JAK RS.

Prireditev je finančno podprla tudi Mestna občina Koper.