Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Sodeluj z nami

Pohvali ali grajaj

Knjižnica Koper dela za vas. Želimo si, da bi jo v sodelovanju z vami naredili še boljšo, zato vas vabimo, da nam zaupate vaša mnenja, predloge, pohvale in pritožbe.

Sporočilo o vaših vtisih oddate tukaj:

Predlagaj osebo v bibliografski leksikon Primorci.si

Primorci.si je spletni biografski leksikon znanih Primork in Primorcev. Vanj vključemo osebnosti, ki so rojene na Primorskem, so tukaj živele ali se šolale, predvsem pa so s svojim delom zaznamovale razvoj naše pokrajine: pisatelji, pesniki, literarni ter umetnostni zgodovinarji in kritiki, novinarji, slikarji, glasbeniki, arhitekti, duhovniki, znanstveniki, raziskovalci, profesorji, gospodarstveniki, politiki, športniki, … Zbirka imen raste in se dopolnjuje, tako da nikoli ni dokončana.

Poznate zanimivega Primorca/ko, ki še ni vključen/a v leksikon? Predloge nam lahko pošljete preko spletnega obrazca.

Vabimo vas k obisku priporočilnega portala dobre literature Dobreknjige.si, kjer lahko Izberete nekaj res dobrega zase in dodate še svoj pogled na predlagane vsebine.

Predstavite se v knjižnici

Imate zanimiv poklic, hobi, dobro ali slabo življenjsko izkušnjo, ročne ali kakšne druge spretnosti, ipd., in bi se želeli predstaviti v knjižnici? Kontaktirajte nas in skupaj bomo pripravili prav posebno srečanje za bralce in ostale obiskovalce knjižnice.

Prispevaj spomine v album Kopra

V Albumu Kopra zbiramo stare fotografije, nastale na širšem območju Kopra pred letom 1982, pa tudi pisma, dokumente in ostale osebne spomine, ki  jih Koprčani skrbno hranimo na svojih podstrešjih.

Da bi takšni spomini ne ostali le osebni, da se ne bi porazgubili, vas vabimo, da jih prispevate v skupno zakladnico spominov. Obiščite Album Kopra in dodajte svoj spomin!

Podari knjigo

Imate doma knjige, ki jih ne potrebujete več, so pa še vedno uporabne in lepo ohranjene in ne veste kam z njimi? Podarite jih knjižnici.

  • Darovano gradivo in pogoji Osrednje knjižnice Srečka Vilharja ob prevzemanju darov
  • Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper se vsem občanom zahvaljuje za darovano knjižno gradivo.
  • Zaradi nadaljnjega urejanja in razpolaganja s prejetimi darovi vas vljudno obveščamo, da knjižnica po pravilih stroke in v skladu s svojimi potrebami uvršča prejeto gradivo med svoje knjižnično gradivo, oziroma z njim razpolaga na način, kot je v nadaljevanju določeno.
  • O tem presoja knjižnica suvereno in avtonomno. Izbor darov, ki so predvideni za dopolnjevanje zbirke, poteka smiselno in po enakih vsebinskih kriterijih, kot izbor kupljenega gradiva. (glej: Kriteriji za izbor knjižničnega gradiva v Dokumentu nabavne politike objavljen na spletni strani knjižnice). Pri tem smo posebej pozorni na aktualnost vsebine in ohranjenost darovanega izvoda.
  • V kolikor knjižnica ugotovi, da prejetega gradiva ne bo vključila v fond knjižnice, si pridržuje pravico, da po svoji strokovni presoji gradivo ponudi drugi instituciji, ki takšno gradivo želi ali potrebuje.
  • Knjižnica organizira tudi prodajo knjižničnega gradiva, vendar za simbolično kupnino in s posebnim pogojem, da je izkupiček vsakokrat namenjen nakupu potrebnega knjižničnega gradiva.
  • Darovalcu zaradi darila ne gredo posebne ugodnosti, posebej to velja za morebitne obveznosti darovalca do knjižnice.

Najem prostorov

Ste predavatelj/ica, nadobudni pisatelj/ica ali pesnik/ca, društvo, skupnost, ipd., pa za svoja srečanja, predavanja ali predstavitve nimate prostora, kjer bi jih lahko izvedli? Pridite k nam. Ponujamo vam prostor z računalnikom, projektorjem, s stoli za govornike in udeležence dogodkov.

Cena najema prostora je v ceniku.