Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Knjižnica izven zidov

Ne morete v knjižnico?

Bralkam in bralcem, ki iz takšnega ali drugačnega razloga ne morete do knjižnice, pripeljemo knjige na dom ali drugo dogovorjeno lokacijo. Za vas smo pripravili izposojo knjižničnega gradiva z brezplačno dostavo:

Premične zbirke

Premična zbirka je potujoča zbirka knjig, ki je za določen čas na voljo uporabnikom v posebnih socialnih okoljih (bolnišnicah, zaporih, domovih za starejše in vrtcih).
Preberi več

"Halo knjiga" - Izposoja na dom

Izposoja z dostavo na dom je brezplačna. Na območju občin Ankaran in Koper jo izvajamo za vse občane, ki iz zdravstvenih ali drugih razlogov ne morejo do knjižnice.

Dostava gradiva na dom ranljivejšim skupinam

Ena izmed storitev, ki jih Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper nudi svojim članom na območju občin Koper in Ankaran, je dostava gradiva na dom ranljivejšim skupinam. Storitev izvajamo enkrat mesečno, natančneje zadnji petek v mesecu.

Gradivo, ki ga član naroči preko telefona, dostavljamo zgolj posameznikom, ki so včlanjeni v knjižnico in imajo poravnane vse obveznosti. Ker gre za naročanje gradiva z dostavo na dom, morate navesti svoj naslov prebivališča in telefonsko številko. Pred dostavo člana, ki lahko naroči največ tri enote gradiva, obvestimo, da bo gradivo dostavljeno.

Ko preteče mesec dni od prevzema gradiva je dolžen kontaktirati knjižnico in sporočiti ali želi izposojenemu gradivu podaljšati rok izposoje (možno le, če gradivo ni rezervirano v naprej pri drugem članu) ali ga želi vrniti (prevzem gradiva se prav tako izvaja zadnji petek v mesecu). Gradivo na dom dostavljamo v dopoldanskem času.