Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Potujoča knjižnica – Bibliobus

Potujoča knjižnica Koper obiskuje tako kraje slovenskega, Obalno-kraškega zaledja, kot tudi kraje na Tržaškem in v hrvaški Istri, kjer živijo pripadniki slovenske narodne skupnosti: skupaj 71 postajališč v občinah Koper, Ankaran, Izola, Piran, Hrpelje-Kozina, Divača, Ilirska Bistrica, Pulj, Umag in Devin-Nabrežina.

Intervali obiskov: 3 kraje obiskuje na 14 dni, ostale na 4 tedne. Časovno je mesečna razporeditev prog naslednja: 4 dopoldanske, 1 celodnevna, ostale popoldanske. Vozi od ponedeljka do četrtka, petek je namenjen internemu delu knjižničarjev in urejanju vozila in gradiva.

Opis vozila: novo, že četrto vozilo, je C kategorije in narejeno ter posebej prilagojeno prav za potrebe potujoče knjižnice. Izdelalo ga je podjetje Fera Avto.

Avtomatski menjalnik, popolnoma zračno vzmetenje ter vzvratna kamera z ekranom zagotavljajo udobno in varno vožnjo. Sodobno opremljena in klimatizirana notranjost uporabnikom zagotavlja največje možno udobje.

Z dvema velikima zaslonoma in tabličnimi računalniki zadovolji še tako zahtevne uporabnike, ki jim je sedaj omogočen tudi dostop do svetovnega spleta. Poleg knjig v fizični obliki si obiskovalci lahko izposodijo tudi bralnik, na katerega si naložijo knjige v elektronski obliki. Posebna pozornost je s skrbno urejenim otroškim kotičkom namenjena najmlajšim obiskovalcem potujoče knjižnice.

Vozilo je opremljeno z izvlečno tendo, ki ob lepem vremenu omogoča izvedbo  številnih aktivnosti na prostem, ob vozilu. Posebej prilagojen vhod v vozilo, z dvižno ploščadjo,  omogoča dostop tudi gibalno oviranim osebam.

Oprema: knjižne police vzdolž cele dolžine vozila, vrtljiv nosilec za DVD-je, knjižnični pult v sprednjem delu vozila, dvižna ploščad. ki omogoča vstop tudi gibalno oviranim osebam, klimatske naprave, WC kabina z umivalnikom, strešna okna vzdolž cele dolžine vozila, dva velika ekrana ter izvlečna tenda.

Izposoja v bibliobusu je popolnoma avtomatizirana v okviru sistema COBISS.
Razporedi obiskov so redno objavljeni v Primorskih novicah in na Radiu Koper.

Julija in avgusta bibliobus ne potuje.

BIBLIOBUS URNIK marec–junij 2024

Kontakt

E-naslov: bibliobus@knjiznica-koper.si

Mobitel: +386 41 619 386

¸