Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Postani član

INFOGRAFIKA 04

V knjižnici lahko brezplačno obiskujete prireditve, se udeležujete izobraževanj, prebirate knjige, časopise in revije ter uporabljate računalnike in internet.

Če pa si želite knjige, revije, igrače ali druga knjižnična gradiva izposoditi na dom ali uporabiti spletne elektronske baze podatkov na daljavo, se morate v knjižnico tudi včlaniti. Z vpisom se obvežete, da boste pri uporabi knjižničnega gradiva ravnali v skladu s Pravilnikom o splošnih pogojih poslovanja. Ta pravilnik varuje vaše interese, vaši knjižnici pa omogoča, da opravlja storitve učinkovito, kakovostno in v korist vseh uporabnikov.

Ob vpisu v knjižnico izpolnite in podpišete pristopno izjavo ter se izkažete z osebnim dokumentom. Otroci do 15. leta potrebujejo pri vpisu pomoč staršev ali skrbnikov, ki zanje izpolnijo pristopno izjavo. Vpišete se lahko tudi preko spleta.

Pravico do članstva praviloma pridobite s plačilom letne članarine. Stroški vpisa so določeni v ceniku. Plačila članarine so po zakonu oproščeni mladi do 18. leta in brezposelne osebe ob predložitvi ustreznega uradnega dokumenta. Oprostitev ali znižanje članarine lahko uveljavljajo tudi drugi člani, določeni v Pravilniku o splošnih pogojih poslovanja knjižnice.

Članstvo v knjižnici velja leto dni, po njegovem preteku vas bomo v knjižnici povabili k podaljšavi. Izkaznica, ki jo pridobite z včlanitvijo, je neprenosljiva in bo vaša redna sopotnica na poti v knjižnico. Z darilnim bonom pa lahko članstvo v naši knjižnici tudi podarite.