Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Druge storitve

Obdelava gradiva in izdelava bibliografij

Obdelava gradiva
Na Oddelku za nabavo in obdelavo gradiva pazimo, da je knjižnica založena z literaturo iz različnih področij znanosti in umetnosti v pravilnem sorazmerju in v skladu z željami njenih obiskovalcev, da literatura ne zastareva, da jo dopolnjujemo s kvalitetnimi izdajami, da po stopnji zahtevnosti ustreza uporabnikom knjižnice itn.

Prispelo gradivo evidentiramo, inventariziramo, katalogiziramo, ustrezno zaščitimo pred obrabo in krajo ter postavimo na police po določenem redu.

Izdelava bibliografij
Za raziskovalce Obalno kraškega območja ponujamo storitev – Vodenje bibliografij raziskovalcev. V sistemu COBISS.SI (v baze COBIB, CONOR in CORES) vnesemo vse bibliografske enote, ki sodijo v osebno bibliografijo ali samo enote, ki se upoštevajo pri vrednotenju raziskovalne uspešnosti. Storitev obračunavamo po priloženem ceniku.

Bukvarna

V bukvarni vam ponujamo pestro izbiro rabljenih, dobro ohranjenih knjig, ki jih lahko za simbolično ceno odkupite.

Izobraževanje

Našim uporabnikom želimo omogočiti uspešno uporabo E-virov, zato smo oblikovali spletne tečaje za njihovo uporabo. Na spodnjih povezavah lahko sodelujete v spletnih tečajih naših elektronskih virov: