Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Izposoja, naročila, podaljšave, rezervacije gradiva

Izposoja gradiva

Knjige, revije in drugo knjižnično gradivo si lahko izposodite le ob predložitvi članske izkaznice. Ob izposoji prejmete tiskan izpis z datumi vračila izposojenega gradiva. Vaš rok izposoje lahko kadarkoli preverite tudi preko 24-urnega spletnega servisa COBISS+ Moja knjižnica. Za vstop v servis potrebujete številko članske izkaznice in geslo, ki ga pridobite ob vpisu v knjižnico.

V izbranih e-virih si lahko tudi brez obiska knjižnice izposodite e-knjige, prebirate e-revije ali iščete informacije v enciklopedijah in drugih specializiranih bazah podatkov. 

Podaljševanje izposoje gradiva

S pravočasnim vračilom ali podaljšavo izposojenega knjižničnega gradiva se izognete plačilu stroškov zamudnine. Rok izposoje lahko podaljšate v skladu s Pravilnikom o splošnih pogojih poslovanja. V kolikor gradivo ni rezervirano, lahko podaljšavo izvedete ob obisku knjižnice, po telefonu ali preko 24-urnega spletnega servisa COBISS+ Moja knjižnica.

Medknjižnična izposoja

Kot član knjižnice lahko po medknjižnični izposoji naročite gradivo, ki ga naša knjižnica nima v zbirki. Gradivo, naročeno iz splošnih knjižnic Obalno-kraškega območja, lahko pridobite brezplačno. V okviru te storitve lahko v knjižnici naročate gradivo, ki se uporablja v študijske, raziskovalne in kulturno-izobraževalne namene ter za spodbujanje bralne pismenosti. Za ostalo gradivo, naročeno iz drugih slovenskih ali tujih knjižnic, je potrebno poravnati stroške medknjižnične izposoje po ceniku knjižnice.

Pri uporabi medknjižnično izposojenega gradiva je potrebno upoštevati pravila (način uporabe in rok izposoje) knjižnice, ki je gradivo posodila.