Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Knjižnica je zaprta

Oddelek Za Odrasle

Spoštovani člani in obiskovalci knjižnice, obveščamo vas, da so zaradi porasta obolelih s koronavirusom in v skladu z navodili pristojnih vse enote Knjižnice Koper od petka, 13. marca, do nadaljnjega ZAPRTE. Vabimo vas k obisku naše virtualne knjižnice.

POMEMBNO

Izposoja in vračilo gradiva v tem času nista mogoča. Zamudnina za vaše izposojeno gradivo v času izrednega zaprtja ne bo tekla. Prav tako so onemogočena naročila in rezervacije gradiva. Tisti, ki ste že prejeli obvestilo o čakajočem rezerviranem gradivu, ga boste prevzeli, ko bomo ponovno odprli knjižnice.

Ukrep velja do preklica. O morebitnih spremembah vas bomo sproti obveščali.

PRIPOROČAMO

Vabimo vas k obisku naše virtualne knjižnice, ki jo skrbno gradimo za vas. Odprta je 24 ur na dan in 7 dni v tednu, dosegljiva pa vam je s samo nekaj kliki iz varnega zavetja vašega doma.

V času epidemije in posledičnega zaprtja vseh enot knjižnice smo vsem prebivalcem omogočili brezplačno izposojo elektronskih in zvočnih knjig, časopisov in drugega čtiva. Pogoj za dostop do e-čtiva je le vpis v Knjižnico Koper, ki ga lahko uporabniki brezplačno opravite kar prek spleta.

V knjižnico se včlanite tako, da izpolnete spletni obrazec, ki je na voljo na https://plus.si.cobiss.net/opac7/rsu/sikkp/form. Po elektronski pošti dobite nato uporabniško ime in geslo, s katerima lahko dostopate do vseh gradiv in vsebin virtualne knjižnice Koper. Knjižnica je odprta 24 ur na dan, vse dni v tednu, dostopna pa je zgolj z enim klikom na https://www.kp.sik.si/elektronski-viri-191.

V spletni knjižnici Biblos vam ponujamo bogat izbor kvalitetne litarature. Že v tem trenutku lahko na Biblosu izbirate med 1.791 knjigami. Za brezplačno izposojo knjig potrebujete le urejeno članstvo v knjižnici ter dostop do svetovnega spleta.

Izbiro knjig si lahko olajšate z obiskom knjižničnega leposlovnega portala Dobreknjige.si.

V e-knjižnici so vam na voljo tudi številni elektronski viri, ki jih kupujemo in gradimo za vas, od zbirke dnevno svežih časopisov in časnikov PressReader, do številnih enciklopedij in podatkovnih zbirk iz različnih področij človekovega znanja.

Za dodatne informacije, nasvete ali težave z dostopom do vaše e-knjižnice bomo dosegljivi na telefonski številki 05 66 32 605 vsak dan med 9. in 15. uro. Z veseljem vam bomo pomagali!

IZPOSOJA KNJIŽNIČNEGA GRADIVA Z DOSTAVO NA DOM

Kljub skokovitemu porastu uporabe virtualne knjižnice se zavedamo, da občanom ne zagotavlja vsega nujno potrebnega gradiva. V času zaprtja knjižnice so prikrajšani zlasti mladi, ki ne morejo dostopati do gradiva za učenje in študij, pa tudi starejši občani, ki niso vešči sodobne tehnologije, hkrati pa so v tem obdobju najbolj ranljiva in pogosto tudi socialno najbolj izolirana skupina. Zanje v dogovoru z Mestno občino Koper in Občino Ankaran uvajamo izredno storitev – izposojo knjižničnega gradiva z dostavo na dom. Storitev bomo izvajali brez neposrednega stika z uporabniki in upoštevajoč vsa priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje in drugih pristojnih organov.

Storitev je brezplačna, izvajamo jo na območju občin Koper in Ankaran in sicer samo za gradivo, ki ga občani potrebujejo za učenje in študij. Izjema so upokojenci, ki lahko v času izrednih razmer naročajo katerokoli gradivo, tudi knjige za branje v prostem času.

Vsak občan lahko na dom naroči do 3 knjige na mesec. Naročila sprejemamo vsak delavnik med 9. in 15. uro. V Knjižnico Koper nas lahko pokličete na telefonsko številko 05 66 32 605 , v Knjižnico Ankaran pa na telefonsko številko 041 324 839. Naročena gradiva bomo na domove dostavljali ob torkih in četrtkih. Člani jih boste lahko zadržali doma do ponovnega odprtja knjižnice. Zamudnine do takrat ne obračunavamo.

 

OSTANITE ZDRAVI

Informacije o koronavirusu najdete tukaj. Preberite, kaj lahko naredimo, da ne okužimo sebe in drugih.

Spremljajte in spoštujte obvestila in navodila države, štaba civilne zaščite in občine. Pomembno je, da smo dobro informirani in da znamo na podlagi teh informacij tudi pravilno ravnati. Posredujemo vam pomembne telefonske številke Mestne občine Koper.

Hvala vam za razumevanje in ostanite zdravi!