Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

PRIMORCI BEREMO že 18. leto!

PB 2024 Logo Page 0001

Primorske knjižnice v skupni akciji

že osemnajst let promovirajo slovenske ustvarjalce

April živi v znamenju knjig, saj v tem mesecu praznujemo mednarodni dan knjig za otroke, svetovni dan knjige  in Noč knjige, 22. aprila 2024 pa vstopamo že v  osemnajsto sezono projekta »Primorci beremo«.

 

Na skrbno pripravljenem seznamu je letos 90 naslovov slovenskih avtoric in avtorjev – knjig različnih vrst in žanrov, med njimi tudi e-knjige. Za uspešen zaključek akcije je potrebno prebrati pet proznih del in eno pesniško zbirko. Naša želja je, da se nam pridružijo vsi, ki so akciji zvesti že vrsto let, želimo pa si tudi novih bralcev, ki se bodo vračali med knjižne police. 

Seznam knjig in njihove kratke vsebine si lahko ogledate na ttps://primorci.kcktolmin.si/knjige/ , informacije o projektu pa so na voljo na spletnih straneh sodelujočih knjižnic (Knjižnica Cirila Kosmača Tolmin, Mestna knjižnica Izola, Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper, Mestna knjižnica in čitalnica Idrija, Lavričeva knjižnica Ajdovščina, Goriška knjižnica Franceta Bevka Nova Gorica, Narodna in študijska knjižnica Trst s Slovensko knjižnico Damirja Feigla v Gorici, Mestna knjižnica Piran, Knjižnica Bena Zupančiča Postojna, Knjižnica Makse Samsa Ilirska Bistrica).

Otvoritev letošnje sezone bo pospremilo več dogodkov: v koprski knjižnici so pripravili literarni večer in predstavitev knjige »Elda« s slovensko pevko Eldo Viler. V piranski knjižnici bo potekal literarni večer z Zvezdano Mlakar, v ajdovski knjižnici bo Mateja Gomboc predstavila svojo knjigo »Gorica«, v izolski knjižnici pa bodo gostili Borisa Čoka, ki bo predstavil svojo knjigo »V temi (ni) senc«. V tolminski knjižnici se bo sezona začela z bralnim klubom »Primorci beremo ob skodelici kave«.

Bralno potovanje se bo zaključilo 4. novembra ob druženju z ustvarjalci in s podelitvijo posebnih priznanj in nagrad. Veselimo se dejstva, da smemo in zmoremo brati. Vsak zase in hkrati skupaj. 

Za spremljanje skupnih podatkov in vmesnih rezultatov sodelujočih knjižnic v zvezi s projektom Primorci beremo je zadolžena kontaktna oseba:

Alan Rener, Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper

Tel.: 040 366 063

e-pošta: alan.rener@knjiznica-koper.si