Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Bibliopedagoške ure

Organizirani obiski knjižnic so oblika skupinske knjižne in knjižnične vzgoje, namenjeni otrokom v predšolskem in šolskem obdobju. Za obisk se lahko dogovorite po telefonu ali nam svoje želje sporočite po e-pošti. Stopite v stik z oddelkom, ki bi ga želeli obiskati.

Ura Pravljic

Vrtci 

Predšolskim otrokom na obisku v knjižnici pokažemo Oddelek za mlade bralce ali enoto na Markovcu. Povemo ali preberemo jim pravljico ter se skupaj pogovorimo o zgodbi, se naučimo, kdo je pisatelj in kdo ilustrator, kje knjige kupimo in kje si jih izposodimo. Otroke naučimo pravilnega ravnanja s knjigo in drugim knjižničnim gradivom.

Osnovne šole 

Obisk učencev osnovnih šol je oblika bibliopedagoškega dela, kjer sistematično, postopno in razredni stopnji primerno navajamo učence biti samostojni uporabniki knjižnice in knjižničnih pomagal (leksikonov, encoklopedij, bibliografij, slovarjev). Predstavimo jim Oddelek za mlade bralce ali enoto na Markovcu, razložimo, zakaj so nekatere knjige na oddelku za leposlovje in druge na strokovnem oddelku. Otroke te starosti naučimo tudi samostojne uporabe kataloga Cobiss, s čimer jih seznanjamo z različnimi vrstami informacijskih virov in navdušujemo za branje ter ponoven obisk knjižnice.

 

Osnovna šola