Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

ČAS ZA ENO ŠTORIJO – bralno druženje v semedelski knjižnici

Cas Za Eno Storijo Banner FB In Spletna Stran

Čas za eno štorijo – edicija 23/24

Odstavek iz knjige, črtica ali novela nam bodo služili kot iztočnice za pogovor o občutkih ali mislih, ki se nam bodo utrnili ob prebiranju. Zgodbe so pravzaprav le izgovori za srečanja, ki lahko popestrijo dan, pogrejejo dušo in vzklijejo poznanstva.
Organizirana srečanja v knjižnici predstavijo prostor v drugačni luči – uporabniki ga lahko zaznajo kot prostor, ki je njihov, v katerem se lahko dlje časa zadržijo in ga lahko uporabijo tudi za lastne potrebe. 
Snidenja so namenjena sproščenemu klepetu, izmenjavi izkušenj in pogledov na tematike, ki se bodo porajale ob branju novel in zgodb iz naše bližnje okolice. 
Naša miselna potovanja se bodo gibala v okolju, ki ga poznamo – ostali bomo v Istri in se zazirali v širno morje življenj. Izvodi izbranih besedil bodo pred vsakim srečanjem na voljo v enotah Semedela in Markovec ter na Oddelku za odrasle.

Se vidimo oktobra.

Urša Skumavc

Seznam bralnih srečanj:

Brali bomo odlomek iz knjige Ta zgodba Alessandra Baricca (str.71-84)

Brali bomo odlomek iz knjige Zlata opeklina Nevena Ušumovića (Str. 70 – 82)

Brali bomo odlomek iz knjige Mesto v meni Mauro Covacicha (str. 102 -114)

Brali bomo besedilo Od moke do kruha (str. 76 – 88) iz knjige Vodni mlini in mlinarstvo v Slovenski Istri, Titl, Julij

Brali bomo besedilo Amalia Petronio (str. 49 – 65) iz zbranih zgodb Srečanja v Piranu : življenjske pripovedi prebivalcev Pirana, 2007

Brali bomo besedilo Oljke na koroni (str. 43 – 45) iz knjige Antónci v Pridvoru, Istrjáni na Obali : zgodbe, humoreske in igrice – Nelda Štok-Vojska, 2002

Prebrali bomo besedilo Oceanski rekord italijanskega  parnika (str. 40 – 63) iz knjige Rex : mit iz plitvine : od blišča do propada v obujeni spomin – Nadja Terčon, 2022 

Za zaključek bralne sezone se bomo sprehodili po poglavju Koper – sončno mesto (str. 171 – 187) monografije Slovstveni in kulturnozgodovinski vodnik VI – Notranjska, Kras in južna Primorska.

Slovenska kraljica bombaža (str. 71 – 105) je poglavje v Radovednem galebu, o katerem piše Bruno Volpi Lisjak.

Brali in pogovarjali se bomo o noveli Zaklad armenske cerkve (str. 23 – 38) iz zbirke Tržaške prikazni, pisatelja Dušana Jelinčiča.

Klepet se bo osredinjal na Vanjo Pegana in njegovo knjigo Štiri morske milje s poudarkom na poglavju Srečanje (str. 47 – 53).

Tokratna tema pogovora bo iz poglavja Istranka (str. 35 – 37) iz knjige Golobica in Rex, avtorice Kristine Menih.

Nadaljevali bomo z besedilom (str. 19 – 26) iz romana Nevije Benčina Smotlak, ki nosi naslov V naročju koprske ulice. 

Prebrali bomo besedilo (str. 19 – 26) iz romana Nevije Benčina Smotlak, ki nosi naslov V naročju koprske ulice.