Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

BERIVKA: Luna J. Šribar: KONSTRUKT d. b. o.

Luna J. Šribar, aktualna prejemnica nagrade mira, nas v svoji drugi knjigi, kratkoproznem prvencu Konstrukt, d. b. o. (Litera, 2020), popelje v docela domače kraje, tipična mesta in prepoznavna stanovanja, bare, lokale, med vsaj na pogled čisto navadne ljudi, ki pa jih s posebnim darom opazovanja in nezmotljivim občutkom za karakterizacijo prikaže v njihovi ljubki in neponovljivi individualnosti.

Zgodbe so pogosto blago humorne, a tudi domišljijske in fantastične in nam tudi v žalosti in tragiki zavihajo ustnice navzgor. Pisateljica svoje zgodbene izbrance, naj bo to prileten birokrat, starinar, piranska kadilka, prostitutka Lilit, stric Mirko, izumitelj, vedeževalka ali ljubimec narcis, približa tako, da kljub fantastičnim vzletom, v njih uzremo docela (naše) zemeljsko živopisano življenje – s smrtjo, erotiko, strastmi, razvadami, sanjami, tragiko, ljubeznijo, revščino in seveda živalmi vred …

Kako boste zgodbe iz zbirke Konstrukt d. b. o. doživljali vi, nas bo zanimalo na prvem letošnjem srečanju bralnega kluba Berivka v torek, 25. januarja 2022 ob 19. uri v čitalnici Osrednje knjižnice Srečka Vilharja Koper.