Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Delavnica: Lahko branje v vsak medij

Knjižnica Koper in Zavod Risa v okviru projekta 20 minut za lahko branje pripravljata delavnico – Kako prirediti besedila v lahko branje. Delavnica bo potekala 14. septembra ob 17. uri, v čitalnici Oddelka za mlade bralce (Verdijeva ulica 2, 6000 Koper)

Zakaj se odločiti tudi za besedilni prikaz informacij v lahkem branju?

Lahko branje je proces in metoda komunikacije, ki naj bi pospeševala razvoj pismenosti ter socialno in psihološko vključevanje oseb s težavami branja in pisanja v okolje. Komunikacija je prirejena tako, da se določeno vsebino sporoča na berljiv in razumljiv način. Z metodo lahkega branja je branje olajšano slabovidnim osebam, vsem tistim, ki živijo z disleksijo, osebam z motnjami v duševnem razvoju, ljudem s poškodbami glave, starejšim ljudem, hkrati pa pripomore k hitrejšemu in lažjemu učenju ter razumevanju slovenskega jezika za priseljence.

Lahko branje je potreba in je pravica, saj imajo vsi ljudje na tem svetu pravico do enakovrednih možnosti. Vsi moramo biti obravnavani enako, ne glede na to, ali smo ženske ali moški, mladi ali starejši, Slovenci ali pripadniki drugih narodnosti, svetle ali temne polti, ali imamo invalidnost ali ne, ali se zaljubljamo v moške ali ženske, ali smo starši, ali smo bolni in ne glede na druge podobne osebne okoliščine.

Zato vas vabimo, da se nam 14. septembra ob 17. uri pridružite v koprski knjižnici na Oddelku za mlade bralce in spoznate metodo lahkega branja, ki jo boste lahko tudi sami uporabili ob informiranju uporabnikov, bralcev, sledilcev …

Vabljeni!