Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Glass Room – izdaja o napačnih informacijah

Virtualna razstava

2. 11. – 31. 12. 2020

»Vljudno vabljeni k ogledu virtualne razstave, ki je namenjena tako otrokom kot tudi odraslim. Vsebina razstave raziskuje, kako so socialna omrežja in splet spremenila način, kako beremo informacije in reagiramo nanje. Naučite se, zakaj prepoznavanje “lažnih novic” ni tako enostavno, kot se sliši, in kako je že sam izraz “lažna novica” enako problematičen kot novica sama. Potopite se v svet globokih ponaredkov, ki so dandanes tako realistični, da jih je praktično nemogoče prepoznati. Spoznajte tudi, zakaj so platforme socialnih omrežij zgrajene tako, da pritegnejo našo pozornost, in kako so lahko uporabljene, da spremenijo naše razmišljanje.

Namen te razstave je predvsem izobraziti vse starostne skupine in tako prisostvovati globalni razpravi o zasebnosti in etiki podatkov. Osredotoča se na vprašanje, kaj so to osebni podatki v času, ko so podatki vse drugo kot zgolj osebni.«

 

Razstava, ki je nastala v organizaciji Tactical tech iz Berlina sestoji iz:

  • 5 plakatov
  • 4 interaktivnih aplikacij
  • Video vsebin
  • Priročnika za podatkovno razstrupljanje

Besedilo sta prevedli Urška Bonin in Tjaša Jazbec. S skeniranjem QR kode lahko dostopate do spletnih vsebin celotne razstave.

Audio vodenje po virtualni razstavi: