Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Isabella Flego: Spomini iznad Ekvatorja

V Osrednji knjižnici Srečka Vilharja smo združili moči z Libris d. o. o., kar pomeni, da se obeta zanimivo dogajanje v dneh, ki prihajajo. Tako bomo ob obeležitvi dneva knjige, ki ga praznujemo 23. aprila, v okviru razstave Tomos, ki jo je Mestna občina Koper pripravila v sodelovanju z različnimi partnerji, pripravili zanimive aktivnosti. V koprsko knjižnico tako prihaja Isabella Flego, ki bo v družbi svoje hčerke Lorelle Flego, predstavila knjigo “Spomini iznad ekvatorja”.

Isabella Flego se po štiridesetih letih v knjigi Spomini iznad ekvatorja spominja petih let bivanja v Gani. Sedemdeseta leta prejšnjega stoletja so bila čas, ko je bila socialistična Jugoslavija neuvrščena država in je prodajala svoja motorna vozila v številne države po svetu. Avtoričin mož Aurelio je v Gani vodil vzpostavitev koprskega Tomosovega hčerinskega podjetja, imenovanega Tomos Ghana Limited.

Z Isabello in Lorello Flego se bodo obiskovalci lahko virtualno družili na Facebook spletni strani knjižnice, 20. aprila, ob 18. uri. Dogodku bo sledil še zanimiv video prispevek, v katerem gospod Ivan Pavinčič razkrije skrivnosti gradnje tovarne Tomos v Gani.