Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Knjižnica Ankaran: Naš gost bo Marko Pavliha, ki vam predstavi svojo najnovejšo knjigo

V knjižnici Ankaran bomo 6. aprila gostili intelektualca in humanista Marka Pavliho. Predstavili bomo knjigo, ki nosi letošnje leto izdaje, “Onkraj materialističnega prepričanja”. Pogovor bo virtualno potekal na Facebook spletni strani Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper, ob 18. uri.

Na GV  založbi so zapisali takole: Najnovejša knjiga prof. dr. Marka Pavlihe je delo vrhunskega intelektualca in humanista, ki si upa (po)gledati skozi metaforični Galilejev teleskop v kvantni svet razširjene človekove zavesti. Ta sega daleč onkraj prevladujoče znanstvene materialistične paradigme, ki vključuje tudi suhoparne pravne teorije in paragrafe. Tako avtor ni več le pravnik, nekdanji politik ali ugleden profesor, marveč pogumen raziskovalec zavesti, zato je bil tudi povabljen v Galilejevo komisijo v sklopu mednarodnega Znanstvenega in medicinskega omrežja.

Knjiga je sestavljena iz kolumn, ki jih je avtor v zadnjih nekaj letih objavljal na spletnem portalu IUS-INFO. Toda kot lepo pove, je očitno pisal po nekakšnem božanskem ali kozmičnem načrtu, ne da bi vedel, da se rojeva zaokroženo delo, ki ga je mogoče brati na obroke, esej za esejem, ne nujno po vrstnem redu, ali pa kot celoto. Spremenil je le malenkosti, osvežil podatke in nekaj malega dopisal za vezivo, sicer pa so kolumne ostale v prvotni obliki, vendar knjiga nikakor ni le zmes starih sestavin, marveč̌ nova spojina z dragoceno dodano vrednostjo.