Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Ko poezija sreča glasbo, se nariše koncert s slovensko pesnico Anjo Zag Golob in skladateljem Dragom Ivanušo

V luči ponovnega oživljanja kulturnih prireditev so Knjigarna Libris Koper, Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper in Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper, združili moči in napovedujejo koncert v Protokolarno-prireditveni dvorani Sv. Frančiška Asiškega, ki so ga poimenovali Preplet poezije in glasbe. V ponedeljek, 7. junija 2021, ob 20. uri, bosta za zanimiv preplet poskrbela Anja Zag Golob in Drago Ivanuša. 

 Anja Golob je slovenska pesnica, urednica, kritičarka, dramaturginja in prevajalka. Doslej je objavila štiri samostojne pesniške zbirke v slovenščini, eno v nemščini v sodelovanju z Nikolaiem Voglom, ponatis prvih treh zbirk v eni knjigi ter dve zbirki v nemškem in eno v hrvaškem prevodu, izbore pesmi in drugih besedil v številnih slovenskih in tujih medijih ter okoli 750 odrskih kritik. Druga in tretja knjiga sta prejeli Jenkovi nagradi za poezijo (2014 & 2016), četrta knjiga pa nagrado kritiško sito (2020) za najboljšo knjigo minulega leta po izboru članic in članov Društva literarnih kritikov Slovenije.

 Drago Ivanuša je skladatelj filmske in gledališke glasbe, pianist in harmonikar. Je eden najbolj dejavnih slovenskih skladateljev. Od leta 1991 je ustvaril glasbo za okoli 130 gledaliških in plesnih predstav, 23 filmov in tudi številne samostojne kompozicije za komorne skupine in orkester. Za glasbo za gledališče in film pa prejel tudi več nagrad (dve nagradi Vesna na Slovenskem filmskem festivalu leta 2004 in 2010, Zlata ptica za dosežke na področju gledališke in filmske glasbe leta 1999, AGRFT nagrado Zlatolaska leta 2002 ter dve nagradi za najboljšo glasbo na Slovenskem oglaševalskem festivalu SOF leta 2000 in 2003).

Poezija Anje Zag Golob je glasba.

Glasba Draga Ivanuše je poezija.

Skupaj sta koncert. Globina neba.

Vabljeni torej na zanimiv preplet glasbenih ritmov s poetičnimi rimami, ki vas ponese v svet kulturnega dogajanja v dvorani Sv. Frančiška Asiškega, ki bo 7. junija, ob 20. uri. Zaradi omejenega števila obiskovalcev, je predhodna rezervacija na e-mail naslovu koper@libris.si nujna. Cena vstopnice je 5,00 eur. Prireditev bo potekala v skladu s priporočili NIJZ ter upoštevajoč PCT – pogoj.