Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

K(o)ronične zgodbe v rezidenci Alojza Kocjančiča – SPREMEMBA DATUMA

Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper, Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper, KD Skala Kubed in KS Gračišče v soboto, 1. avgusta, ob 21. uri vabijo na zanimiv večer v družbi Vesne Hauschild.

Vesna je julijska rezidentka v hiši Alojza Kocjančiča, je dramatičarka, performerka in pisateljica. Za obiskovalce sobotnega večera pripravlja zanimivo večerno doživetje v družbi K(o)roničnih zgodb. Za vas je zbrala nekaj misli:

»Izolacija, ki jo samo po sebi ponuja mirno naravno okolje v rezidenci v hiši pesnika in duhovnika, Alojza Kocjančiča, dobrotnika in upornika svojega časa, je bila odlična iztočnica za pisanje poetičnih impresij, ki sem jih polagoma snovala že v času p(l)andemije od leta 2019 do 2021. K(o)ronične zgodbe govorijo o trenutkih, ko smo tako v Sloveniji kot po svetu v sklopu cirkusa, ki ga je izzvala moderna kuga, korona virus, skušali na različne načine premostiti omejevanje osebnega in javnega pojmovanja svobode, ko smo ljudje iskali povezanosti, občutek bližine, pripadnost, ljubezen, (finančno) varnost. Vsak nekaj od naštetega smo včasih tudi našli. Pa čeprav le za hip. K(o)ronične zgodbe govorijo o trenutkih, ko smo se soočali s svojimi strahovi, majhnimi radostmi, hotenji in (umrlimi) željami.

V kubejskem vetru in soncu se v družbi starega vodnjaka, ki me že od prvega julija 2022 močno navdihuje, osredotočam predvsem na psihologijo intimnih – osebnih odnosov med spoloma, upoštevajoč zgodovino, tradicijo, indoktrinacijo, spiritualnost v post-milenijski dobi in vse, kar je razvoj tehnologije v kombinaciji s post-kapitalističnim, neoliberalističnim duhom z vsemi svojimi bonusi in demoni prinesel v naše (virtualne in resnične) svetove.«

Vabljeni torej v soboto, 1. avgusta, ob 21. uri v Kubed – rezidenca Alojza Kocjančiča.