Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

KUBED: Odkrijte ćubejsko bit z Nelo Poberžnik

V torek, 28. 11. ob 19. uri vabljeni na kulturno-umetniški večer v dvorano Kubed, kjer se bo s svojim ustvarjanjem predstavila novembrska rezidentka Nela Poberžnik, ki pripravlja avdiovizualno delo po navdihu ćubejske biti, zlite z duhom kamna, gozda in šavrinske neuklonljivosti. 
Tekom dogodka bodo na ogled tudi slike petih portretiranih šavrink (kolikor je vogalov kubejskega obrambnega stolpa) in kolaž kubejskih portretov, prenesen na šavrinsko ruto. Dogodek bo povezovala Tina Saražin iz Osrednje knjižnice Srečka Vilharja.
𝗣𝗿𝗲𝗱𝘃𝗶𝗱𝗲𝗻 𝗽𝗿𝗼𝗴𝗿𝗮𝗺:
• 19:00: uvod in šavrinsko presenečenje
• 19:10: pogovor med Nelo Poberžnik in Tino Saražin
• 19:20: ogled filma
• 19:30: druženje ob razstavi
𝗢 𝘂𝗺𝗲𝘁𝗻𝗶𝗰𝗶
Nela Poberžnik je interdsiciplinarna umetnica in diplomirana literarna komparativistka iz Dravograda, ki zaključuje študij na Akademiji za vizualne umetnosti (AVA) v Ljubljani. Njeno ustvarjanje zajema pisanje pesmi in spekter vizualnih praks (predvsem fotografijo, video/animacijo in slikarstvo), ki odsevajo židko intimno, pogosto psihološko motivirano vsebino pod povrhnjico. Zrklo njenega ustvarjanja je osredotočeno na koncept kolaža vseh oblik, pogosto v povezavi z avto/portretom, ki je najosnovnejše idejno gonilo njenega raziskovanja.
Vsebino priravil: Zavod za mlade, kuturo in turizem