Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Lorella Fermo: Literatura v karikaturi

V Osrednjo knjižnico Srečka Vilharja Koper na Oddelek za odrasle, med 4. julijem in 31. avgustom prihaja razstava karikaturistke Lorelle Fermo, ki je znova poskrbela za karikature gostov Pogovorov o branju, ki jih izvaja Kulturni klub Koper. Tokrat bodo razstavo obogatile karikature Veronike Simoniti, Maje Gal Štromar, Mirana Košute, Kristine Hočevar, Anje Mugerli, Marija Čuka, Barbare Korun, Nevena Ušumovića, Edelmana Jurinčiča, Nine Medved in Draga Jančarja. Otvoritev bo potekala 6. julija, ob 18. uri v avli knjižnice, ko bo obiskovalcem nekaj besed namenil likovni kritik Enzo Santese.

Koprska karikaturistka Lorella Fermo se je predstavila domači javnosti z obširno razstavo karikatur «Carpe risum, ergo…SMILE!» 8. februarja 2011, kasneje je razstavljala v Osoppu (Videm), Palmanovi, Roču, Umagu, Kopru, Trstu, Padovi, Montegrotto Terme (Padova), Passarianu (Videm) in Vidmu. Riše za revije Planinski Vestnik (Ljubljana), Amicando Semper (Udine), Padova Sorprende (Padova), Qui Libri (Milano) in Il Ponte rosso (Trst).

Mesečne Pogovore o branju v Gledališču Koper (od septembra 2012) je karikaturistka spremljala s poklonom gostu, ki ga je upodobila v značilnem položaju in z mnogimi duhovitimi detajli iz njegove literature ali književnega ozadja. Tokrat razstavlja upodobitve gostov Pogovorov o branju, kot so se zvrstili od septembra 2020 do junija 2022.