Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Mladi, pozor! Kakšne so vaše zahteve v digitalnem okolju? Kaj želite sporočiti svetu?

Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper se je letos uvrstila med peterico kulturnih ustanov iz različnih evropskih držav, ki sodelujejo pri projektu podjetja Tactical Tech iz Berlina – What the Future Wants – Spletna prihodnost. Projekt vključuje izvedbo delavnic za mlade med 14. in 18. letom starosti ter razstavo, ki jo bomo skupaj s partnerji pripravili in gostili v naslednjem letu. »Izjemno nas veseli, da so k projektu pristopili še Knjižnica Piran, Kosovelova knjižnica Sežana in Center mladih Koper,« so sporočili iz koprske knjižnice.

Projekt raziskuje, kaj je tisto, kar v dobi tehnologije in hitrega tehnološkega napredka, evropsko mladino zanima, moti, bega, kako se na spletu znajdejo in ne nazadnje spodbuja mlade h kritičnemu mišljenju ter uporablja nove učinkovite metode učenja, saj je poudarek na pogovoru in interaktivnem sodelovanju z mladimi. What the Future Wants – Spletna prihodnost temelji na nagrajenem projektu Glass Room, ki je lani gostil več kot 170 dogodkov v več kot 40 državah. »Z različnimi ustvarjalnimi in izobraževalnimi formati bomo skupaj z mladimi, njihovimi vzgojitelji in organizacijami ter institucijami, ki podpirajo mlade, poskusili oblikovati podobo spleta, kot si ga želimo. Skupaj bomo odgovorili na glavno vprašanje: »Kakšne so zahteve mladih v digitalnem okolju, ki ne nazadnje močno posega tudi v delovanje knjižnic?«, so nam še zaupali v Osrednji knjižnici Srečka Vilharja Koper.

Vabljeni torej na prvo delavnico, ki bo 1. septembra ob 17. uri v Centru mladih Koper, kjer bodo mladi lahko raziskovali in premikali meje spletnih omrežij.