Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

NŠK: Razstava What the Future Wants tudi med zamejskimi Slovenci v Trstu

Vabljeni na odprtje razstave What the Future Wants v ponedeljek, 5. decembra, ob 18. uri v Narodni in študijski knjižnici. Razstavo pripravlja Osrednja knjižnica Srečka Vilharja iz Kopra v sodelovanju z NŠK. Na odprtju razstave bo projekt predstavila Tina Saražin iz koprske knjižnice. Razstava bo na ogled mesec dni.

Razstava je nastala kot rezultat sodelovanja na mednarodnem projektu What the Future Wants (Kaj želi prihodnost), saj se je koprska knjižnica lani uvrstila med peterico kulturnih ustanov iz različnih evropskih držav, ki so sodelovale pri pri projektu podjetja Tactical Tech iz Berlina. Projekt je odkrival, kaj je tisto, kar v dobi tehnologije in hitrega tehnološkega napredka evropsko mladino zanima, moti, bega, kako se na spletu znajde. Osnova projekta je nagrajeni projekt Glass Room, ki je že gostil več kot 170 dogodkov v več kot 40 državah.

Projekt so razvijali skupaj z 200 mladimi, starimi od 13 do 18 let. Nastala je razstava What the Future Wants (Kaj želi prihodnost), ki predstavlja različne poglede na tehnologijo. Kako tehnologija vpliva na našo pozornost, naše podatke, naše pravice, našo družbo in naša življenjska okolja. To je priložnost za mlade, da razmislijo o tem, kaj pomeni odraščati v digitalnem svetu, da si zastavijo kritična vprašanja o tehnologiji in ugotovijo, kaj si želijo v digitalni prihodnosti.

Tehnologija lahko osmisli naš svet, hkrati pa v njem lahko napravi neslutene razsežnosti zmede. Projekt What the Future Wants (Kaj želi prihodnost) razkriva skrivni svet za ekranom, ki vas drži priklenjene na virtualni svet in vas popelje skozi korake, ki jih naredi vaš pametni telefon, še preden pride v vaše roke.