Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Pogovor o branju: Marij Čuk in njegov roman Črni obroč – DOGODEK ODPOVEDAN

V torek, 20. oktobra, ob 19. uri, v Osrednji knjižnici Srečka Vilharja v sodelovanju s Kulturnim klubom Koper v okviru projekta Pogovor o branju, gostimo pesnika, pisatelja, dramatika in literarnega kritika Mirija Čuka. Skupaj s povezolvako dr. Majo Smotlak bosta predstavila njegov najnovejši roman Črni obroč.

Marij Čuk se je rodil v Trstu leta 1952. Je pesnik, pisatelj, dramatik in literarni kritik. Po šolanju na osnovni in srednji šoli s slovenskim učnim jezikom v Italiji je zaključil študij slavistike in romanistike na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani. Bil je novinar in gledališki kritik za Primorski dnevnik. Poučeval je na slovenskih tržaških šolah, nato je postal odgovorni urednik slovenskih informativnih oddaj radiotelevizije RAI v Trstu. Danes je upokojen, a še vedno piše gledališke kritike in komentarje za slovenske medije, predvsem za Radio Slovenija.

Dogodek je zaradi trenutnih razmer ODPOVEDAN, izvedli ga bomo takoj, ko bo spet dovoljeno srečevanje večjega števila obiskovalcev. Do takrat pa vam je roman Črni obroč ponujen v branje.