Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Pravljični dogodki Oddelka za mlade bralce v mesecu novembru

Spoštovani starši in otroci vstopili smo  v pravljično obarvano jesen, ki bo na Oddelku za mlade bralce ponovno pričarala pravljične dogodke. Z mesecem oktobrom začnemo izvajati vsak četrtek pravljične urice. Pravljične urice ob četrtkih so namenjen otrokom od 3 do 6 let.  S seboj prinesite veliko  dobre volje in pravljične razposajenosti. Vidimo se na Oddelku za mlade bralce vsak četrtek ob 17h.

Četrtkove pravljične urice ob 17. uri

2.11.2023 Luka Depangher – Ustvarjalna pravljična urica

9.11.2023 Lucija Klarica – Poučno – ustvarjalna pravljična urica

16.11.2023 Kristina Rojc – Pravljična urica

23.11.2023 Daniela Špeh – Uvod v svet italijanskih besed

30.11.2023 Luka Depangher – Ustvarjalna pravljična urica

Vse lego navdušence vabimo na drugo pravljično delavnico LegoZgodbe za otroke od 7 do 10 let. Delavnico LegoZgodbe bomo izvajali enkrat  na mesec.

Delavnica LegoZgodbe ob  17. uri

7.11.2023 Luka Depangher – Delavnica LegoZgodbe

Z oktobrom pričnemo izvajati  tudi Bralne urice za dojenčke in malčke. Slednje so namenjen staršem in otrokom od 6 mesecev do 2. let. Dejavnost se izvaja 1x na mesec na oddelku za mlade bralce. Dobivali se bomo vsak drugi petek v mesecu ob 9:30.

Beremo dojenčkom in malčkom ob 9.30 do 10.00

10.11.2023 Tina Škrokov – Pravljična poezija za najmlajše

Novost:

Na Oddelek za mlade bralce prihaja novost pod naslovom Spoznavamo svet s Tačkami pomagačkami.  Delavnica je namenjena otrokom od 7 do 9 let. Delavnico bomo izvajali eno sredo na mesec. Na zabaven način bomo spoznavali svet okoli nas. Posebnost pa je, da nas bo na delavnicah spremljal kuža Dio ter njegova vodnica Chiara Rotter. Drugo srečanje bomo izvedli v sredo 22. novembra 2023 ob 17h na oddelku za mlade bralce.

Spoznavamo svet s tačkami pomagačkami ob 17. uri

22.11.2023 Lucija Klarica – Na delavnici bo z nami terapevtski par Chiara Rotter in Dio (obvezna predhodna prijava na lucija.klarica15@gmail.com)

Na Oddelku za mlade bralce bomo z mesecem novembrom začeli izvajati individualne ure Beremo s tačkami R.E.A.D. Reading Education Assistance Dogs je licenčni program registriran pri  Intermountain Therapy Animals USA. Je svojstven program, ki pomaga otrokom izboljšati bralne in komunikacijske sposobnosti s pomočjo posebne metode: otrok bere psu. Pes v programu R.E.A.D.® je izšolan terapevtski pes, ki skupaj s svojimi vodnikom obiskuje šole, knjižnice in ostale ustanove, kot poslušalec otrok, ki berejo.

Beremo s tačkami – R.E.A.D. ob 18. uri:

27.11.2023 Urška Ferletič – individualni program  Beremo s tačkami – R.E.A.D (obvezna predhodna prijava na tina.skrokov@knjiznica-koper.si).

Prisrčno vabljeni v pravljično obarvano jesen !!!!