Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Predstavitev knjige V NJENI KOŽI

Predstavitev knjige V NJENI KOŽI, bo potekala  v torek, 14 maja ob 18. uri 

Čitalnica Fulvia Tomizze

 

»Povedala bi še, da je bil v mojem primeru najpomembnejši trenutek, ko sem sprejela odločitev, da ne bom več živela v nasilju.

Potem se je vse poklopilo in je šlo tako, kot bi se zložile vse kocke.

Vse se je zgodilo točno tako, kot je bilo prav.

Zadihala sem.

Kot da se dušiš, nato pa prideš na svež zrak, vdihneš in rečeš: »Ahhhh, to je to.

Življenje je lepo.«

Regina, V njeni koži

Prisrčno vabljeni-e na pogovor z doc. dr. Jasno Podreka ter urednicami knjige V NJENI KOŽI, ki združuje 23 zgodb žensk različnih starosti, različnih socialnih in družbenih slojev, različnih izobrazbenih struktur, različnih prepričanj, ki pa imajo nekaj skupnega. Žal jih druži dejstvo, da so preživele izkušnjo intimnopartnerskega nasilja oziroma nasilja v družini.

Kaj pomeni biti žrtev nasilja, kako različno se s to izkušnjo lahko spopadajo in kako težko se je iz kroga nasilja izviti?

Na podlagi osebnih in bolečih pričevanj o najtežjih izkušnjah življenj izjemnih, pogumnih in močnih žensk, bodo gostje predstavile vpogled v kompleksen svet doživljanja žrtev nasilja v intimnopartnerskih zvezah, trenutni sistem obravnave in zaščite, kot jih vidijo žrtve nasilja, ter ključne prednosti in pomanjkljivosti sistema.

 

Društvo SOS telefon za ženske in otroke – žrtve nasilja je v novembru 2023 izdalo knjigo z naslovom V njeni koži. Zgodbe so sporočilne, močne in na neki način tudi navdihujoče.  Na pogovornih večerih po Sloveniji bodo izmenično sodelovale: dr. Jasna Podreka,  Maja Plaz – predsednica Društva SOS in Mojca Suhovršnik, mag.