Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Primorci beremo: Na Vrtu knjige bo gostja Patricija Sosič Kobal

Projekt Primorci beremo je v polnem razmahu in v Osrednji knjižnici Srečka Vilharja pripravljamo zanimiv dogodek z avtorico Patricijo Sosič Kobal, ki bo bralcem predstavila knjigo Palma Berta. Ob pogovoru se ji bo 26. avgusta, ob 18. uri, pridružila tudi založnica in direktorica izolske knjižnice Marina Hrs.

Patricijo Sosič Kobal od nekdaj spremljata ljubezen do umetnosti in izražanja. Z ustvarjanjem se spogleduje in igra že vse življenje – pa naj je to izrazni ples, gledališče, lutke ali pisana beseda. Vendar brez njene notranje deklice vse našteto ne bi bilo mogoče.

»Z zgodbo, ki se je zapisala in se prebere brez premora, prebujamo zavest ljudi o povezanosti vsega z vsem. Rastlinski svet je, tako kot drugi svetovi, del edinega planeta, ki ga imamo. Za kakovostno življenje na njem je prepotreben vsak ozaveščen posameznik, ki spoštuje VSE, kar sobiva z nami,« je o knjigi Palma Berta zapisala Marina Hrs.

Na Vrtu knjige se 26. avgusta, ob 18. uri, obeta zanimiv večer v družbi Patricije Sosič Kobal in Marine Hrs. Dogodek bo izveden ob upoštevanju vseh predpisov in navodil povezanih z virusom Covid-19. Dogodek je del projekta bralne kulture, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.