Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

RAZSTAVA: 100 monografskih publikacij Andreja Medveda

V Osrednji knjižnici Srečka Vilharja Koper bomo v okviru praznovanja 70. obletnice slovenskega knjižničarstva pri nas, v juliju gostili izjemno zanimivo razstavo knjig – 100 monografskih publikacij (pesniške zbirke, eseji, razprave, filozofski spisi, prevodi) slovenskega pesnika, publicista, prevajalca, esejista in urednika Andreja Medveda. Razstavo, ki bo na ogled že od 1. julija, bomo otvorili v petek, 2. julija, ob 20. uri

Andrej Medved je leta 1975 diplomiral iz filozofije in umetnostne zgodovine na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Od leta 1977 je bil kustos Obalnih galerij v Piranu, zdaj pa je tam umetniški vodja. Bil je v uredništvu študentske Tribune, Problemov in revije društva slovenskih pisateljev Le Livre Slovène in glavni ter odgovorni urednik časopisa za sodobno likovno umetnost Artes. Piše simbolno in čutno liriko, prevaja ter objavlja filozofsko, literarno in umetniško esejistiko in publicistiko.

Pogovor z avtorjem bo vodil slovenski umetnostni zgodovinar in pesnik Miklavž Komelj. V petek, 2. julija, ob 20. uri se tako obeta zanimiv večer v družbi knjige in dveh izjemnih umetnikov. Vabljeni!

 

Foto: Beletrina