Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

RAZSTAVA: What the Future Wants (Kaj želi prihodnost)

What the Future Wants (Kaj želi prihodnost) je interaktivna razstava, osredotočena na mlade, ki predstavlja različne poglede na tehnologijo. Kako tehnologija vpliva na našo pozornost, naše podatke, naše pravice, našo družbo in naša življenjska okolja? Ta interaktivna razstava je priložnost za mlade, da razmislijo o tem, kaj pomeni odraščati v digitalnem svetu, da si zastavijo kritična vprašanja o tehnologiji in ugotovijo, kaj si želijo v digitalni prihodnosti.

Razstavo so razvijali skupaj z 200 mladimi, starimi od 13 do 18 let. Na podlagi sodelovanja z mladimi so v koprski knjižnici dosegli, da so zanimive delavnice in predavanja umestili tudi v naslednje šolsko leto na Srednji tehniški šoli Koper in Srednji poslovni in ekonomski šoli Koper. Poleg tega so pripravili zanimiv program za nove edukatorje in k sodelovanju tako privabili tudi Mestno knjižnico Piran.

Tehnologija lahko osmisli naš svet, hkrati pa v njem lahko napravi neslutene razsežnosti zmede. Projekt What the Future Wants (Kaj želi prihodnost) razkriva skrivni svet za ekranom, ki vas drži priklenjene na virtualni svet in vas popelje skozi korake, ki jih naredi vaš pametni telefon, še preden pride v vaše roke.

V Knjižnici Koper tako za mlade, kot vse tiste, ki vas zanima, kaj vse se skriva v virtualnem svetu, pripravljajo dve zanimivi predstavitvi, ki bosta potekali 11. avgusta in 13. septembra ob 17. uri. Razstava bo na ogled od 1. avgusta do 30. septembra.

Razstava je virtualno dostopna TUKAJ!