Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

RAZSTAVA: Zgodbe Vanja Grobljarja

V Osrednji knjižnici Srečka Vilharja Koper bomo od 1. do 30. junija gostili razstavo fotografij izjemnega slovenskega fotografa Vanja Grobljarja. Razstavo, ki pripoveduje zgodbe samosvojih žensk, ki zmorejo sanjati velike sanje, je poimenoval “Grem”. S fotografom se bomo o zgodbah, ki jih rišejo njegove fotografije, pogovarjali 1. junija, ob 18. uri.              

Pri idejni zasnovi, se je avtor slik Vanjo Grobljar sklenil poglobiti v zgodbe žensk z velikimi sanjami. Zgodbe, ki so vsa leta njegovega dela, bile skrbno zasidrane so v želji po tem, da neuspeh ne obstaja, ga vodile, do ujetih trenutkov, ki poosebljajo pogum, moč in neizmerno voljo do dosege svojih sanj.

»GREM« postavlja v ospredje žensko, ki si samosvoje utira pot vsakega dneva. Žensko, ki sama kreira svoje življenje. Žensko z lastnimi sanjami v prevelikem svetu, ki zmore biti žena, dekle, mati in poslovna dama v eni osebi. Pa vendar jo ta nepravični prostor duši, ji jemlje svobodo.

Razstava GREM se dotika tudi tematike pobegle neveste. #GREM pomeni, da nas zapuščajo najpogumnejše – na neki način so to pobegle neveste!

Kot nam je zaupal Vanjo Grobljar, gre posebna zahvala tudi slovenskim modnim oblikovalkam, ki so v veliki meri pripomogle, da je razstava zdaj pred vami: Mateji Benedetti, Valeriji Kralj, Maji Milovanov, Eriki Kaluža, Anamariji Lukšič, Simoni Lampe.