Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Spletno srečanje Bralnega kluba Berivka

V Bralnem klubu Berivka, ki bo v sredo, 10. februarja ob 18.30, se boste z Diano Pungeršič tokrat pogovarjali o kratkih zgodbah Mihe Mazzinija, ki jih je združil v svoji zadnji kratkoprozni zbirki Pohlep.

Miha Mazzini: POHLEP

Mihe Mazzinija v našem prostoru ni treba posebej predstavljati – ostroumen kolumnist in kritik slovenske družbe. Tisti, ki si upa povedati. Ne, ker bi imel prav, temveč ker se je treba o težavah pogovoriti in jih reševati. A Mazzini je tudi plodovit in vešč literat, ki se tudi v romanih in kratkih zgodbah loteva perečih tem. V svoji zadnji kratkoprozni zbirki Pohlep (Goga, 2018), nominirani za nagrado novo mesto, že v naslovu razkrije, kateri smrtni (!) greh človeštva ga najbolj zanima. Grabežljivost obravnava skozi različne vidike, praviloma v kombinaciji še s kakšnimi drugimi nečednostmi naše vrste, kot so zavist, stremuštvo, požrešnost, sovraštvo, ambicija … in opozori, da ima ta človekov prisvajalski gon mnogo obrazov in praviloma pogubne učinke. Ni namreč prikazan le kot problem posameznika, temveč kot družbeni model, globalna matrica, v katero smo ujeti vsi. Preko zgodb vstopimo globoko v drobovje zahodnega korporativnega sveta, tik na prag prihodnosti, ko so naše bogove (in nas same) že zamenjali računalniški algoritmi.

Kako se bo Pohlep zasvetil v vaših očeh, nas bo zanimalo v sredo, 10. februarja 2021, ob 18.30 na spletnem srečanju Bralnega kluba Berivka! Prijazno vabljeni!

Pridružite se nam na:

Join Zoom Meeting
https://zoom.us/j/97244924710

Meeting ID: 972 4492 4710
Passcode: 715771