Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Spoznavajmo svet s Tačkami pomagačkami

Za mlade bralce pripravljamo posebno bralno dejavnost z naslovom Spoznavajmo svet s Tačkami pomagačkami. Delavnice so namenjene otrokom od 10 do 12 let.

Na delavnicah bomo s pomočjo kužka spoznavali svet okoli sebe, se pogovarjali, brali in se ob tem veliko naučili o svetu, ki nas obkroža. Srečevali se bomo enkrat na mesec – ob sredah. Obravnavali bomo različne teme v obliki sproščenega pogovora v družbi s kužkom. Delavnice bo vodila Lucija Klarica in terapevtski par Chiara Rotter ter njen kuža Dio.

Prvo srečanje se bo odvilo na oddelku za mlade bralce v sredo 22. novembra ob 17 uri.

Slovensko društvo za terapijo s pomočjo psov Tačke pomagačke združuje člane, ki skupaj s  svojimi  psi obiskujemo različne ustanove. Društvo, ki je bilo ustanovljeno leta 2007, je humanitarno,  nepridobitno združenje fizičnih oseb in deluje v javnem interesu. Psi so zvesti, nenadomestljivi družabniki. Spodbudno vplivajo tudi na popolne neznance, kar potrjujejo številne znanstvene raziskave. Vse več strokovnega osebja v bolnišnicah, zavodih, domovih za starejše, šolah in vrtcih priznava, da lahko psi odločilno pripomorejo k napredku posameznikov. Ker so spretni motivatorji, so psi dobrodošli pri delu z otroki. Psi razveseljujejo in opogumljajo, uspešno premostijo zadrege ob človeški zadržanosti in odločilno pripomorejo k sproščenemu delovnemu vzdušju. Posameznike ali skupino spodbujajo k aktivnemu sodelovanju, zato so odlični sopotniki tudi mladim in otrokom.

Prisrčno vabljeni na prvo srečanje, Spoznavajmo svet s tačkami pomagačkami, v sredo 22. novembra ob 17. uri. Dobimo se na oddelku za mlade bralce.

NA DELAVNICO SE JE POTREBNO PREDHODNO NAJAVITI NA E-MAIL:

lucija.klarica15@gmail.com

Prijave zbiramo do zapolnitve mest.