Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

VABILO: Fotografska razstava Ženske veslajo … stoje  

Osrednja knjižnica Srečka Vilharja med 11. in 31. januarjem pripravlja razstavo z naslovom Ženske veslajo … stoje, ženske veslaške skupine Voga Veneta Piran. Gre za skupino žensk, ki že peto leto oživljajo tradicionalni beneški način veslanja stoje.

Ženska veslaška skupina Voga Veneta Piran (VVP) deluje v okviru Italijanske skupnosti Giuseppe Tartini Piran. Skupina oživlja tradicionalni beneški način veslanja stoje, ki je bil v preteklosti značilen tudi za naše istrske obmorske kraje. Njihov cilj je ohranjanje tradicije naših krajev in promocija veslanja stoje. Poseben pomen posvečajo medgeneracijskemu sodelovanju, varovanju naravne in kulturne dediščine ter osveščanju javnosti o okolju prijaznem plovilu.

Razstava bo potekala virtualno, na naši spletni strani ter na Facebook in Instagram platformi, sicer pa bomo razstavljene fotografije hranili tudi v avli oddelka za odrasle. Vabljeni k ogledu.

Razstava je nastala s podporo SSIN Piran v sklopu projekta Promocija nesnovne dediščine v sodelovanju s Skupnostjo Italijanov Giuseppe Tartini Piran, ABBAKUM Zavodom za krajino, kulturo in umetnost Piran s podporo Občine Piran.