Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

VABILO: Karantenske zgodbe, ki so se znašle na filmskem platnu

Kulturno društvo Gajbla in Osrednja knjižnica Srečka Vilharja bosta, v sredo, 9. decembra, ob 17. uri, predstavila zanimive kratke zgodbe, ki so jih napisali mladi ustvarjalci. Na podlagi zgodb so nato posneli tudi kratek film.
Kako je nastajal in kje so mladi ustvarjalci črpali navdih za zgodbe, pa izveste v našem live prenosu, ki ga bosta v družbi dijakov, vodili Samanta Kobal in Tina Saražin. Ob tem naj vam zaupamo, da bomo prav s tem dogodkom odstrli tudi prve tančice zanimivega projekta, ki nas v sodelovanju z Gajblo čaka v naslednjem letu. Z vami bomo v živo prav na Facebook spletni strani knjižnice, preko Zoom aplikacije.
Mladinski film: Barve karantene
Samanta Kobal: “Projekt, ki je prerasel v naš končni izdelek Karantenske zgodbe se je pričel kot mala ideja takoj po začetku marčevske karantene. S skupino dijakov smo se dobili na zoomu in se odločili, da bomo fizično zaprtje in vsa naša občutja, ki so v tej popolnoma nepoznani situaciji pričela prihajati na plano, ubesedili, usmerili v ustvarjalnost. Nastalo je šest zgodb, ki smo jih poimenovali Karantenske zgodbe, ki so svojo fizično podobo dobile konec meseca junija v obliki bralnih uprizoritev. A ker smo se že v samem začetku poigravali z mislijo o posnetih zgodbah, smo čez poletje vseeno strnili glave in se odločili, da zgodbe res tudi posnamemo. In smo jih. Posneli smo šest zgodb in jih združili v filmski omnibus z naslovom Barve karantene, ki bo zaradi karantene premierno predstavljen v pomladnih mesecih, v živo, vam pa že v sredo predstavimo nekaj zanimivih insertov.”
Pri ustvarjanju filma so kot avtorji zgodb in igralci sodelovali dijaki in osnovnošolka: Maša Novak, Lea Rajčič, Eneja Božič, Maj Umer, Asja Sawaid in Taša Bornšek. Vlogo snemalca in montažerja je prevzel študent Blaž Stantič Kobal, v vlogi mentorice in režiserke pa je bila Samanta Kobal. Film je nastal v produkciji KD Gajble. Finančno je projekt delno podprla MOK. Kot je še dodala Samanta Kobal, zahvala gre še Gledališki šoli Talia in KID Pina.