Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

VABILO: “Pred očmi sem imel samo ta cilj, da bi postal dirigent in skladatelj.” Vladimir Lovec

V Osrednji knjižnici Srečka vilharja Koper bomo 1. junija 2022, ob 19. uri gostili razstavo o življenju Vladimirja Lovca.

V letu 2022 poteka vrsta prireditev in aktivnosti ob 100. obletnici rojstva Vladimirja Lovca (1922–1992), pomembnega koprskega skladatelja, dirigenta, pedagoga in publicista. Ves mesec junij bo v avli Osrednje knjižnice Srečka Vilharja postavljena razstava, ki bo razgrnila Lovčevo ustvarjanje. Napisal je prenekatero glasbeno delo, ki je v glasbenih krogih uživalo veliko spoštovanja in pozitivnih kritik. To so bila dela, ki so jih izvajali najboljši slovenski ter tuji izvajalci na domačih odrih, mnoga pa so svojo izvedbo doživela tudi v tujini na pomembnih festivalih sodobne glasbe. Razstava obiskovalca popelje skozi dinamično dogajanje nastajanja nove glasbe, ko še ni bilo sodobne tehnologije in se je skladatelj lahko zanesel le na svoj svinčnik, notno črtovje in občutljiv sluh.

Razstava je nastala ob podpori Glasbene šole Koper, Osrednje knjižnice Srečka Vilharja Koper in  Mestne občine Koper v sodelovanju z Zavodom lepih umetnosti, Pokrajinskim arhivom Koper, Narodno in univerzitetno knjižnico Ljubljana, Društvom slovenskih skladateljev in Lovčevo družino.

 Gostje otvoritve razstave:
– mag. Ivan Florjanc, profesor kompozicije na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani,
– Tomo Vran, akad. slikar in grafik,
– mag. Alenka Zupan, akad. spec. flavtistka,
– učenke baletnega oddelka na Glasbeni šoli Koper.

Razstava bo na ogled do 30. junija 2022 v avli Osrednje knjižnice Srečka Vilharja Koper.

 Vljudno vabljeni!