Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

VABILO: Razstava posvečena bratom Grimm

Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper v mesecu oktobru gosti potujočo razstavo Mednarodne mladinske knjižnice, posvečeno bratom Grimm. Z razstavo bodo v knjižnici obeležili tudi teden otroka, ki bo potekal med 5. in 11. oktobrom. Razstava zajema 21 izpostavljenih ilustracij, 50 slikanic in dioramo slovenske ilustratorke Maše Kozjek. Avtorji prihajajo iz 13. evropskih držav.

Razstava z naslovom „Tako sta živela do konca svojih dni: Evropa ilustrira brata Grimm“ se osredotoča na percepcijo pravljic v evropski umetnosti ilustriranja. V ta namen so iz gradiva Mednarodne mladinske knjižnice izbrali izvirne in nenavadne primere, ki so bili izdani v času od preloma tisočletja. Izbor prikazuje, kako kanonizirana besedila bratov Grimm, ikon nemške kulture, upodabljajo, interpretirajo in modernizirajo v drugih evropskih državah v skladu z lastnimi slikarskimi tradicijami.

Foto: Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper

Razstava bo na ogled od 1. 10. 2020 do 30. 10. 2020 v obeh avlah Knjižnice Koper, torej na Oddelku za mlade bralce in na Oddelku za odrasle.

Vljudno vabljeni k individualnim ogledom!