Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

(Za)govor ustvarjalnosti: 100 let z Giannijem Rodarijem

V Osrednji knjižnici Srečka Vilharja bomo v okviru mednarodnega znanstvenega simpozija (Za)govor ustvarjalnosti, v soboto, 24. 10., ob 10.  uri, skupaj z dramaturginjo Samanto Kobal in knjižničarko iz knjižnice Falco Marin v Gradežu – Mariogiovanno Toso, pridružila se jima bo tudi naša predstavnica Tina Saražin, v slovenskem in italijanskem jeziku prebirali Rodarijeve pravljice. Dogodek se bo odvijal v spletni obliki.

Dogodek bomo zaradi trenutnih razmer preselili na splet, in sicer dobrodošli na naši facebook spletni strani Osrednja knjižnica Srečka Vilharja, v soborto 24. 10. 2020, ob 10. uri, ko se v živo oglasimo z našega oddelka za mlade bralce.

 

 

Gianni Rodari se je rodil 23. oktobra 1920 v Omegni, ob Ortskem jezeru. Pisatelj in časnikar je znan po svoji fantaziji in izvirnosti. Preko svojih pripovedi, zgodb in pesmi za otroke, ki so večkrat postale prave klasike za mladostnike, je veliko prispeval k izboljšavi in obnovitvi italijanske mladinske književnosti. Med njegova največja dela štejemo Filastrocche in cielo e in terra (Pesmice na nebu in zemlji), Il libro degli errori (Knjiga napak), Favole al telefono (Pravljice po telefonu), Il gioco dei quattro cantoni (Igra štirih kotov) in C’era due volte il barone Lamberto (Bil je nekoč dvakrat baron Lamberto). Po njegovi knjigi La freccia azzurra (Modra puščica) se je leta 1996 rodila istoimenska risanka