Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Knjižnica Ankaran

ZBIRKA KNJIŽNICE ANKARAN

Poleg klasičnega tiskanega gradiva (leposlovno in strokovno gradivo za otroke in odrasle, ter dnevno časopisje in revialni tisk), vam ponujamo brezplačen spletni dostop na daljavo do izbranih, kvalitetnih elektronskih podatkovnih zbirk. Za dostop potrebujete le vpisno številko in geslo, oboje pridobite v vaši knjižnici.

KAKO POIŠČEM KNJIGO?

Ali je gradivo, ki ga iščete, dostopno v Knjižnici Ankaran, preverite preko on-line knjižničnega kataloga COBISS/ OPAC. Izberete Osrednjo knjižnico Srečka Vilharja Koper – Oddelek Knjižnica Ankaran. Navdih pri izbiri leposlovja vam ponuja knjižni portal slo- venskih splošnih knjižnic dobreknjige.si.

Pridružite se nam lahko v regionalnem bralnem tekmovanju Primorci beremo in spoznate slovenske avtorje ter njihove pokrajine.

Tudi knjižni mesečnik Bukla bo vedno pri roki v čitalnici. Na razpolago bo tudi dnevno časopisje in izbor svežega revialnega tiska, tudi za otroke in mladostnike. In ko še nimate izoblikovane ideje za branje, si privoščite sprehod med knjižne police.

ZA KOLIKO ČASA SI LAHKO IZPOSODIM GRADIVO NA DOM?

Čas izposoje gradiva je 21 dni (DVD 7 dni)! V kolikor gradivo ni rezervirano, lahko izposojo podaljšate za nadaljnjih 21 dni. Omejitve glede števila izposojenih izvodov ni.

Čitalniško gradivo lahko uporabljate le v knjižnici.

KAKO PODALJŠAM IZPOSOJO?

Osebno v knjižnici, po telefonu (pri roki imam svojo vpisno številko), z uporabo storitve COBISS/Moja knjižnica (geslo pridobite ob vpisu v knjižnico).

IZOGIBAM SE…

  • zamudninam (0,30€ enota/dan)
  • izgubi izkaznice (4€ nova)

KAKO DO GRADIVA, ČE GA KNJIŽNICA ANKARAN NIMA?

Člani Knjižnice Ankaran lahko dostopate do celotnega knjižničnega fonda Osrednje knjižnice Srečka Vilharja Koper. V kolikor potrebujete gradivo, ki ni na razpolago v ankaranski knjižnici, se lahko odločite za obisk ostalih oddelkov koprske knjižnice ali pa gradivo naročite preko medoddelčne izposoje; v Knjižnici Ankaran vas bo praviloma čakalo že naslednji dan po oddaji naročila.

Ob oddaji meddodelčnega naročila je potrebno navesti ime in priimek avtorja, naslov dela, ter COBISS-ID (identifikacijsko številko gradiva). Za zagotavljanje izvedljivosti storitve v 24 urah (razen gradiva, naročenega v petek, ki bo na voljo v ponedeljek), se omejujemo na 3 enote na naročilo.

EU KOTIČEK

EU Kotički so del informacijske mreže Europe Direct Koper – Capodistria, ki jo na obali od leta 2013 vodi Kulturno izobraževalno društvo PiNA in so za državljane vstopna točka v Evropsko unijo. Ponujajo splošne informacije o EU, napotijo na specializirane vire informacij in ozaveščajo ter spodbujajo razpravo.