Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Pravljična ustvarjalnica LegoZgodbe

Oddelek za mlade bralce Osrednje knjižnice Srečka Vilharja Koper bo v mesecu aprilu organiziral novo pravljično ustvarjalnico LegoZgodbe. Ustvarjanje zgodb s pomočjo lego kock je preverjena metoda, ki pri vaših otrocih povečuje motivacijo za pisanje in branje ter izboljšuje njihovo pismenost in način komuniciranja.

Ustvarjalnico bomo izvajali s pomočjo LegoStoryStarter, izdelka programa LEGO Education, ki bo vaše otroke navdušil za branje, pisanje in razvijanje lastnih zgodb. Z uporabo lego kock in mini figuric bodo svoje ideje oblikovali v zgodbe ter jih preko računalnika pretvorili v knjigo, strip ali časopisni članek . Kocke so odlična vizualna podpora, ki otrokom omogoča, da si hitreje zapomnijo podrobnosti in naravni potek zgodbe. Otroci bodo pri tem uživali in nevede med igro razvijali veščine govora, branja in pisanja.

Pravljične ustvarjanice LegoZgodbe potekajo enkrat na mesec na Oddelku za mlade bralce. Sledite nam, saj vam sproti sporočimo kdaj.

37859981 10213753342162745 1145531197330292736 N

LegoDuploZgodbe

Naši malčki radi poslušajo pravljice, ustvarjajo in se igrajo. Pred vami je izvrstna priložnost, da otroci na pravljičnih uricah ne samo poslušajo pravljico, temveč se preko igre učijo razvijati osnove pripovedovanja in jezika. Vabimo vas na delavnico LegoDuploZgodbe za otroke od tretjega leta dalje

Prikupen set, LegoDuplo pripovedovanje zgodb programa Lego education, je enostaven za uporabo, poleg tega pa spodbuja kreativnost in domišljijsko pripovedovanje ter obnavljanje zgodbic. Tema je zgrajena okrog norveške ljudske pravljice Trije kozlički. Vsebuje tri osnovne plošče, ki se lahko uporabljajo s petimi dvostranskimi kartami z ozadji. Ti elementi se lahko uporabijo za pripovedovanje zgodb od začetka do konca, lahko pa izberete ključno dejanje ali jih uporabite za razburljivo prosto igro, v kateri otroci lahko ustvarjajo svoje zgodbice. Set je bil oblikovan za učenje osnov pripovedovanja zgodb in kot pomoč pri razvijanju jezika. Uporabljate ga lahko na mnogih področjih učnega načrta. Produkt je načrtovan za uporabo vsaj 4 otrok in vključuje mnogo navdihujočih idej za aktivnosti.

Kaj nudi set?

  • 109 Lego Duplo elementov – gradniki in dodatki kot so živali, figure…
  • Spodbuja govorno izražanje in učenje jezika ter pismenost
LegoDuploZgodbe izvajamo občasno v okviru četrtkovih pravljičnih uric, od 17. do 18.30.
16797171 1270492889713993 3089046144848397876 O