Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Knjižnica na plaži

Plaža2

 

Knjižnica Koper, Mestna knjižnica Izola, Mestna knjižnica Piran in Fakulteta za humanistične študije Univerze na Primorskem se s poletjem vračajo na kopališča z odmevnim projektom Knjižnica na plaži. Obiskovalcem slovenskih obmorskih kopališč bodo tako znova pri roki knjige in drugo knjižnično gradivo, pri čemer velja izpostaviti, da lahko knjižnico na plaži brezplačno koristijo prav vsi obiskovalci, ne le člani omenjenih knjižnic. Sodelujoče knjižnice bodo izposojo na plaži popestrile tudi s pravljicami, z literarnimi večeri in z drugimi prireditvami za otroke in odrasle.

Plaza3

Knjižnic na plaži bo letos sedem, bralcem bodo dostopne v Mestnem kopališču Koper, Kopališču Žusterna, na Centralni plaži Portorož, Kopališču Valdoltra v Ankaranu, v Arheološkemu parku Simonov zaliv in na plaži pri Svetilniku v Izoli. Odprte bodo vse dni v juliju in avgustu in sicer od 10. do 18. ure.

Knjižnica na plaži je namenjena vsem bralkam in bralcem, ki v poletnih mesecih – bolj kot knjižnico – obiskujejo plaže in druge kraje za oddih, pa tudi številnim dopustnikom, ki si (po)letni oddih težko predstavljajo brez dobrega branja. Knjige, ki si jih bodo preko projekta Knjižnica na plaži izposodili povsem brezplačno in za nedoločen čas, bodo lahko vrnili v katerokoli od sodelujočih knjižnic, vključno s plažo.