Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

OBVESTILO: Zaključek akcije Pod svinčenim nebom

Pod Svincenim Nebom

Zaključila se je akcija Pod svinčenim nebom, ki smo jo izvedli skupaj z Narodno in študijsko knjižnico v Trstu, knjižnico Damirja Feigla v Gorici, knjižnico Pinka Tomažiča in tovarišev na Opčinah, Občinsko knjižnico v Saležu, Pahorjevo knjižnico na Proseku, Kosovelovo knjižnico v Sežani in Mestno knjižnico Izola.

Bralna akcija, s katero so se letos v omenjenih knjižnicah spomnili 100-letnice požiga Narodnega doma v Trstu in 90-letnice ustrelitve bazoviških junakov, je bralcem v branje ponudila gradiva na temo dogajanja med obema vojnama na Primorskem; vanj so vključili leposlovne knjige in spominske zapise ter pričevanja.

Pod Svincenim Nebom Knjige

Do zaključka akcije naj bi vsakdo prebral ali poslušal najmanj tri knjige s seznama, vendar smo se v naši knjižnici odločili, da priznanja prejmejo tudi ostali sodelujoči, saj se zavedamo, da je trenutna situacija močno vplivala tudi na naše bralce.

Zaradi trenutnih razmer povezanih z epidemijo, smo dogodek z zgodovinarjem in raziskovalcem dr. Borutom Klabjanom, ki je bil prav v luči zaključka akcije, predviden 26. oktobra, prestavili za nedoločen čas, oziroma za čas, ko bomo znova lahko organizirali dogodke, kjer se bo lahko zbralo več oseb. Kljub temu vsi sodelujoči lahko v naslednjih dneh pridejo po priznanja, ki jih bodo čakala na oddelku za odrasle. Sodelujoči bodo o tem še dodatno obveščeni tudi na njihove elektronske naslove.