Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

OBVESTILO: Projekt Primorci beremo se bliža zaključku

Primorci Beremo

Projekt se bo kot običajno zaključil v začetku novembra, in sicer 11. 11. 2020. Za uspešno dokončanje je bilo zaradi krajšega časa branja potrebno prebrati 5 knjig (4 prozne in eno pesniško zbirko), torej eno knjigo manj kot prejšnja leta.

Letošnji bralni seznam je vključeval 74 proznih in pesniških del uveljavljenih avtorjev in jubilantov, hkrati pa daje vpogled tudi v literarne svetove mlajše generacije piscev, ki bi v poplavi knjižne produkcije morda ostali prezrti.

Vse bralce, ki tega še niste storili prosimo, da izpolnjena bralna znamenja prinesete ali pošljete na Oddelek za odrasle – Trg Brolo 1, 6000 Koper.

Glavni cilj projekta Primorci beremo, v katerem sodelujejo knjižnice Bena Zupančiča Postojna, Lavričeva knjižnica Ajdovščina,  Mestna knjižnica in čitalnica Idrija,  Knjižnica Makse Samsa Ilirska Bistrica, Mestna knjižnica Izola, Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper, Goriška knjižnica Franceta Bevka Nova Gorica,  Mestna knjižnica Piran, Knjižnica Cirila Kosmača Tolmin, Narodna in študijska knjižnica v Trstu s Knjižnico Damirja Feigla v Gorici, je spodbujanje k branju slovenskega leposlovja.