Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

OBVESTILO: Ostajamo z vami, delujemo brezstično

Knjižnica 4

Prosti dostop do gradiva ni možen, vendar ostajamo z vami. Omogočamo osebni prevzem gradiva na varen, brezstični način.

Delovanje prilagajamo ukrepom Vlade RS, ter priporočilom NIJZ in štaba Civilne zaščite MOK za zajezitev bolezni COVID-19. Enoti Semedela in Markovec sta do nadaljnjega zaprti, zato v teh enotah ni možen prevzem oz. vračilo gradiva. Gradivo iz obeh enot lahko prinesete vrniti na Oddelek za odrasle.

V Knjižnici omogočamo brezstični prevzem predhodno naročenega gradiva (naročite lahko do tri knjige na dan). Za naročilo lahko uporabniki uporabijo orodja COBISS+/Moja knjižnica ali aplikacijo mCOBISS oziroma pokličejo na Oddelek za odrasle (tel.: 05 66 32 605), Oddelek za mlade bralce (tel.: 05 66 32 617) in Knjižnico Ankaran (tel.: 05 66 53 025). Ko bo gradivo pripravljeno, vas bodo v koprski knjižnici obvestili za prevzem. Gradivo boste lahko prevzeli pred Oddelkom za odrasle, Oddelkom za mlade bralce, Knjižnico Ankaran in Bibliobusom. Ob tem obiskovalce prosimo, da v knjižnico vstopate izključno posamično, ne glede na to ali prihajate iz istega gospodinjstva.

Izkoristite lahko spletno ponudbo informacij, novic, zgodb in elektronskih knjig. Če še niste član knjižnice se včlanite prek spleta. Ob tem naj vas spomnimo, da se vsi najavljeni dogodki selijo na splet.

Uporabnike želimo znova spomniti na različne možnosti izposoje gradiva:

  • BREZKONTAKTNO NAROČANJE GRADIVA: preko spletne strani COBBIS ali telefona lahko v prej navedenih enotah vnaprej naročite gradivo, ki vam ga pripravimo in (v času, ko je enota odprta) predamo.
  • SPLETNI VPIS: za vse, ki še niste člani naše knjižnice, nudimo vpis preko spleta, ki ga najdete TUKAJ.
  • REZERVACIJE KNJIG PREKO SPLETA: gradivo rezervirate na spletni strani Cobiss.si (rezervirate lahko TUKAJ) ali preko Virtualne knjižnice Slovenije na mobilnih napravah – aplikacija mCOBISS.
  • PODALJŠEVANJE GRADIVA PREKO SPLETA: zamudnini se lahko izognete, tako da pravočasno vrnete gradivo ali podaljšate rok izposoje, in sicer v spletnem servisu Moja knjižnica – povezavo najdete TUKAJ
  • PODALJŠEVANJE GRADIVA S TELEFONSKIM KLICEM
  • DOSTOP DO GRADIVA PREKO PODATKOVNIH ZBIRK V E-OBLIKI: če ste naš član, lahko e-gradiva berete tudi preko vaših mobilnih naprav (TUKAJ)

Urnik knjižnice v času izrednih ukrepov:

  • Oddelek za odrasle, Oddelek za mlade bralce in Knjižnica Ankaran

ponedeljek – torek: 13.00 do 19.00

sreda – petek: 9.00 do 15.00

sobota: zaprto

  • Oddelek za domoznanstvo in knjižno dediščino

ponedeljek – petek: 9.00 do 14.00 (obisk po predhodni najavi na tel.: 05 66 32 613)

sobota: zaprto

  • Oddelek za Italijaniko (Župančičeva ulica 26)

ponedeljek – četrtek: 9.00 – 14.00 (obisk po predhodni najavi na tel.: 05 901 52 12)

  • Bibliobus

Urnik je objavljen na naši spletni strani.

 

Želimo vam prijetno branje!