Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

NUJNO OBVESTILO: Delovanje knjižnice ob prestopu v rdečo fazo

Getty 515522497 2000183920009280801 278781

V Osrednji knjižnici Srečka Vilharja se prilagajamo trenutnim razmeram in vsem ukrepom ter priporočilom Vlade RS in Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ). Obalno-kraška regija je znova stopila v rdečo cono, kar pomeni, da tudi v koprski knjižnici znova prehajamo na pultno izposojo. Prost pristop do gradiva od ponedeljka, 1. marca 2021, dalje ni več mogoč, prosimo vas, da v knjižnico vstopate posamično in upoštevate vsa navodila. Ne glede na nastalo situacijo, ostajamo z vami in vam omogočamo prevzem gradiva na varen, brezstični način.

V Knjižnici omogočamo brezstični prevzem predhodno naročenega gradiva (naročite lahko do tri knjige na dan). Za naročilo lahko uporabniki uporabijo orodja COBISS+/Moja knjižnica ali aplikacijo mCOBISS oziroma pokličejo na Oddelek za odrasle (tel.: 05 66 32 605), Oddelek za mlade bralce (tel.: 05 66 32 617) in Knjižnico Ankaran (tel.: 05 66 53 025). Ko bo gradivo pripravljeno, vas bodo v koprski knjižnici obvestili za prevzem. Gradivo boste lahko prevzeli v avli Oddelka za odrasle, Oddelka za mlade bralce, Knjižnice Ankaran in pred Bibliobusom.

Kljub razmeram se bomo v knjižnici potrudili in omogočili zanimive kulturne vsebine preko spletnih platform. Do nadaljnjih sprostitev vladnih ukrepov bodo naši dogodki, otroške prireditve, predavanja in izobraževanja ostali virtualni. Spremljali jih boste lahko na spletni strani www.kp.sik.si oziroma na Facebook strani. Sproti vas bomo obveščali, kdaj se nam boste lahko virtualno pridružili.

Delovanje knjižnice v nekaj točkah

  • Uporabniki imajo do gradiva prost pristop ob upoštevanju opozoril o vseh ukrepih (maske, razkuževanje rok, razdalja med uporabniki, število istočasno prisotnih v knjižnici – štetje s pomočjo košaric, ki jih uporabniki prejmejo v avli).
  • Tudi v teh razmerah uporabnikom svetujemo uporabo storitev brezstične izposoje (samopostrežna izposoja, izposoja predhodno naročenega gradiva …).
  • Bibliobus je na terenu, izposoja in vračanje gradiva potekata ob vseh potrebnih varnostnih ukrepih.
  • Gradivo, ki se vrača, odleži v predpisani karanteni.

Uporabnike želimo znova spomniti na različne možnosti izposoje gradiva:

  • BREZKONTAKTNO NAROČANJE GRADIVA: preko spletne strani COBBIS ali telefona (05/ 66 32  605) lahko v vseh enotah vnaprej naročite gradivo, ki vam ga pripravimo in (v času, ko je enota odprta) predamo.
  • SPLETNI VPIS: za vse, ki še niste člani naše knjižnice, nudimo vpis preko spleta
  • REZERVACIJE KNJIG PREKO SPLETA: gradivo rezervirate na spletni strani Cobiss.si (rezervirate lahko TUKAJ) ali preko Virtualne knjižnice Slovenije na mobilnih napravah – aplikacija mCOBISS.
  • PODALJŠEVANJE GRADIVA PREKO SPLETA: zamudnini se lahko izognete, tako da pravočasno vrnete gradivo ali podaljšate rok izposoje, in sicer v spletnem servisu Moja knjižnica – povezavo najdete TUKAJ
  • PODALJŠEVANJE GRADIVA S TELEFONSKIM KLICEM
  • DOSTOP DO GRADIVA PREKO PODATKOVNIH ZBIRK V E-OBLIKI: če ste naš član, lahko e-gradiva berete tudi preko vaših mobilnih naprav (TUKAJ)

Urnik knjižnice v času izrednih ukrepov:

  • Oddelek za odrasle, Oddelek za mlade bralce in Knjižnica Ankaran

ponedeljek – torek: 13.00 do 19.00

sreda – petek: 9.00 do 15.00

sobota: zaprto

  • Oddelek za domoznanstvo in knjižno dediščino

ponedeljek – petek: 9.00 do 14.00 (obisk po predhodni najavi na tel.: 05 66 32 613 ali spletnem naročilu)

sobota: zaprto

  • Oddelek za Italijaniko (Župančičeva ulica 26)

ponedeljek – četrtek: 9.00 – 14.00 (obisk po predhodni najavi na tel.: 05 901 52 12)

  • Bibliobus

Urnik je objavljen na naši spletni strani

 

Želimo vam prijetno branje!