Iskanje COBISS
Iskanje COBISS

Rujenje s Kristino Hočevar

Unnamed

V petek, 12. marca, smo v sodelovanju s Kulturnim klubom Koper, v okviru projekta Pogovori o branju, v koprski knjižnici organizirali zanimiv pogovor s pesnico Kristino Hočevar, ki je predstavila čisto svežo pesniško zbirko Rujenje. dogodek je v živo potekal na naši Facebook spletni strani.

Kristina Hočevar je pesnica, diplomirala je iz slovenistike in splošnega jezikoslovja. Lektorira prevodno leposlovje pri LUD Literatura, sodeluje z založbo ŠKUC Vizibilija in prevaja prozo in poezijo iz angleščine. Je avtorica šestih pesniških zbirk (V pliš, 2004; Fizični rob, 2007; Repki, 2008; Nihaji, 2009, Na zobeh aluminij, na ustnicah kreda, 2012; Naval, 2017).

Njena tretja zbirka Repki je bila nominirana za Veronikino nagrado in je prejela nagrado Zlata ptica, zbirka Na zobeh aluminij, na ustnicah kreda, pa je prejela Jenkovo nagrado, nominirana je bila tudi za kritiško sito in za Veronikino nagrado. Njene pesmi so uvrščene v različne antologije in prevedene v 15 jezikov. Tokrat je v koprski knjižnici predstavila svojo sedmo čisto svežo pesniško zbirko Rujenje. Pogovor si lahko ogledate na spodnji povezavi: